| deutzzzbaa a întrebat:

Am o mare problema : mi-e foarte frica de dentist...si chiar nu stiu de ce. :-| Ma doare foarte tare o masea (s-a rupt o bucata din ea) si durere parca ajunge pana in creier. Am niste curiozitati : 1. Cum face anestezia? (prin injectie, spray sau mai stiu eu ce)
2. Doare cand face anestezia?
3. E posibil sa-mi "pişte" limba? Sora mea avea o prietena care s-a dus la dentist si ia taiat din limba din neatentie.
4. Cam cat dureaza o sedinta la dentist?
Scuzati categoria. Am nevoie de raspuns urgent sad
Funda celui mai explicit raspuns. big grin

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Iti va face anestezie. Anestezia o face cu o injectie in gingie, inainte sa faca injectia, insa, da cu un spray care iti amorteste zona respectiva. Iar dupa nu vei mai simti nimic.
Insa noi nu stiu sigur ce iti va face. Este posibil sa decida sa iti scoata maseaua, sa scoata nervul si sa o plombeze ori sa o imbrace (in cazul asta scoate nervul si o pileste). Oricum ar fi, dupa ce iti face injectia nu vei mai simti nimic, asa ca stai linistit. Crede-ma, durerea pe care o simti acum este mult mai mare decat durerea pe care o vei simti atunci.

7 răspunsuri:
| mimi a răspuns:

Nu doare deloc doctorii sint buni mai ales dentistii. dela inceput iti spun sa nu te temi ca nu o sa doara si chiar asa e. cind iti face anestezia cu injectii nu simti aproape nimic. precis te-a durut mai tare cind te-ai taiat. cu spray doar deschizi gura iti da un fel de lichid si gata doar ca iti amorteste partea aia de gura ca sa nu simti nimic cind iti scoate. daca vrei iti inchizi ochii cind iti scoate dintele. sedinta dureaza nu mai mult de 10 minute iar despre limba... daca te uiti in oglinda deschizi gura si ridici limba sus vedi o parte care uneste limba de gura trebuie simplu taiata putin ca sa poata vorbi normal. nu doare iti face si asta cu spray. pe scurt nu doare nimic iar ca sa te simti mai bine nu te gindi la asta. bafta!

| deutzzzbaa explică (pentru mimi):

Pai si injectia o face in gingie? sau cum?

| deutzzzbaa explică (pentru mimi):

Daca e vorba de omorit un nerv...doare? eu asa am auzit.

| deutzzzbaa explică (pentru OoBunnyoO):

Adica atunci cand omoara nervul nu simt nimic? Tu vorbesti serios?

| deutzzzbaa explică (pentru OoBunnyoO):

Si atunci cand te ''chinuie'' sa ti gura deschisa iti pune un fel de aparat in gura ca sa o ti deschisa sau ceva de genu? o.O

| OoBunnyoO a răspuns (pentru deutzzzbaa):

Nu iti pune niciun aparat in gura care sa ti-o tina deschisa, o tii tu singur deschisa. Pune un aparat care trage saliva si niste tampoane de vata ca sa nu salivezi. Atat. Nu simti nimic, nu iti vei mai simti jumatate de gura, in niciun caz nervul pe care ti-l scoate.

| CinevaNou a răspuns:

Depinde de dentist, poti sa alegi cu spray daca nu vrei sa te doara cu injectie.
Daca nu tii limba unde lucreaza nu cred ca e atat de neatent incat sa te piste. Dureaza sub 20min.
Daca trebuie sa-ti omoare nervul iti pune o plomba temporara pe care o s-o porti cateva zile/saptamani pana isi face treaba, o sa te doara prima zi sau primele 2.