| BlueButterfly97 a întrebat:

Am o prietenă care face niște chestii handmade, sunt destul de fragile și vrea să le trimită unor persoane. Ce variante de a fi transportate îmi recomandați? Exclus poșta, de curier știu dar poate știți alte variante.
Funda!

Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Eu comand si trimit frecvent prin posta. Daca distanta e mica ajunge a doua zi sau in 2 zile lucratoare, daca distanta e mai mare (gen de la Maramures la Constanta) ajunge in 3-4 zile lucratoare. Deci cam atat e si la curier. Incearca si o sa vezi.

5 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Ce alte variante? Sofer personal? Daca e ceva foarte fragil in primul rand nu ar trebui sa le transporte deloc daca nu are incredere. Dar din experienta iti spun ca daca pui obiectele infasurate in folie cu bule, apoi in polistiren apoi in cutie, nu se va intampla nimic, nu se vor putea sparge. Si posta ce are? E ieftina si e aceeasi poveste ca la curier. Crezi ca aia de la curier arunca mai putin coletele decat cei de la posta? laughing Pt cati bani ies din niste produse handmade nu cred ca poti angaja un sofer sa ti le livreze.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu sunt alte variante. Dar poți genera alte variante.
Dacă ești într-un oraș pe unde trec autobuze de transport persoane, și destinatarul la fel, se predă la șofer coletul cu o sumă modică de comision, 10 - 20 lei și detinatarul preia coletul de pe traseu de la șofer. Sau te înțelegi cu un șofer de blablacar. Unii realizează asta cu un conductor de tren sau mecanic de locomotivă. Da, coletărie CFR, este altă modalitate care nu este nici poștă nici curier.

| BlueButterfly97 explică (pentru Furnicuta000):

Problema e că dacă trimite prin poștă, ajung destul de greu. Așa curierul se mișcă ceva mai repede

| WhiteLife a răspuns:

Poate inveli foarte bine produsele (sau partile individual) in folie din aceea de plastic si cu bule (nu-i stiu denumirea), apoi sa le aseze in cutiute cu bureti/hartie pentru a reduce socul. Cred ca si Posta are ceva serviciu pentru produsele fragile. Cel mai sigur este sa vorbeasca la Posta si curier detalii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Https://www.frogpack.ro/ambalaje/folie-cu-bule-0-6-x-100-m
Pe colet scrii Fragil si platesti in plus pentru asta.