Din pacate s-ar putea sa fi dislexica.Nu ma pricep prea bine dar asta cred ca e. Daca ai probleme si la citit atunci inclin sa cred ca asa e. Nu trebuie sa te sperii in legatura cu asta.Contacteaza medicul, dar mai intai vorbeste cu parintii.Nu trebuie sa iti fie rusine de asta! :*
N-am înţeles nimic. Nu vezi preţurile? Sub fiecare produs sunt nişte cifre, ăla e preţul produsului.
Cred ca problema ta este ca nu ai destul experienta cu banii.
Nu am inteles exact la ce anume nu te descurci, dar in fine. La fiecare produs vor fi dedesubt doua preturi: pretul normal si pretul pe kilogram. Pretul normal, cel care are literele scrise intr-o dimensiune mai mare, este pretul produsului. Pretul scris mai mic te ajuta sa faci diferenta la doua iaurturi, de exemplu, care dintre ele este mai ieftin.
Deci, cand cineva te intreaba "Cat costa iaurtul" ii spui pretul care este scris cel mai mare, de obicei pretul de deasupra.
Poate nu stii exact, cum arata banii. Monedele cele de 1 ban sunt cele mici, aurii, cele de 5 bani sunt aramii, cele de 10 bani sunt argintii, iar cele de 50 de bani sunt aurii mai inchis.
Hartiile 1 leu=verde, 5 lei=mov, 10 lei=roz, 50 lei=galbene, 100 lei=albastre, 200 lei=galben mai inchis si 500=bej deschis spre alb.
Pentru a citi pretul, il citesti pana in virgula. Daca iaurtul este 1.02 inseamna ca este un leu (mai exact este 1 leu si doi bani). Daca este 1.50 este un leu si cincizeci de bani. Daca este 1.99 inseamna ca este 1 leu si 99 de bani (aproape 2 lei).
Cred ca cel mai bine ar fi sa ii iei pe unii dintre parinti sa iti arate la fata locului cum sa te descurci.
Te inseli totl!
Nus dislexica sa stii chiar deloc doar ca nu stiam preturile de la market atata tot adica stiu cifrele da dar nu ma pricepeam acolo pff sa spun direct pretul din asta am intrat aicci sa intreb pff si nu imi e rusine cu ceva pe care nici macar nu exista pff si n-am nicio problema la nicio materie oricum msss pentru presupusl :Sfat :*
catalin542000 întreabă: