| Nimeni91 a întrebat:

Buna!
Deci, la facultate trebuie sa depun diploma de bac, in original. Așa scrie și pe site. Diploma se restituie după terminarea studiilor? Îmi spusese cineva că nu trebuie sa dau diploma in original, că nu mi-o vor mai înapoia, că rămâne la ei permanent. Dar așa mi se cere, sa le dau originalul. Îmi e tema de afirmația persoanei respective, că nu o sa mai primesc înapoi diploma. Daca îmi trebuie diploma la angajare, iar cei de la facultate nu vor să o înapoieze, asta ar fi o problema.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diploma se dă in original.
Si oricand ai nevoie ti-o da inapoi pe baza unei cereri scrise.Dar trebuie sa o aduci inapoi repede si va sta la secretariat pe toata durata facultatii.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Ok, mulțumesc. Credeam că se păstrează la ei definitiv. Deci, după terminarea studiilor se se înapoiază.
Mulțumesc mult! Îmi făceam griji.

| Ka0ru a răspuns:

Fa-ti o copie legalizata a diplomei de bac ca sa o folosesti la angajare, originalul ramane la facultate.

| Nimeni91 explică (pentru Ka0ru):

Și, după terminarea studiilor, se înapoiază? Nu am găsit nimic referitor la asta pe site-ul Universității din București.

| Yuoia a răspuns (pentru Nimeni91):

Daca termini o facultate si ai diploma de absolvire a facultatii, ce-ti mai trebuie cea de bacalaureat? Te angajezi ulterior cu diploma de la facultate.

| Sn4k3 a răspuns:

Ti-e frica ca-ti fura facultatea diploma laughing?

| Nimeni91 explică (pentru Sn4k3):

Ce, nu! Îmi e teama că o să mi-o elibereze foarte greu după studii, iar eu as vrea sa mă și angajez. Varul meu este student la Facultatea de Biologie, și a obținut diploma foarte greu, după ce a obținut dovada că nu are datorii la cămin, biblioteca, la contabilitate, ups terminarea studiilor. Dar voi mai avea nevoie de original și în alte locuri.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se restituie la sfârșit. Iar dacă renunți la facultate se restituie de asemenea.

| Frank51 a răspuns:

Ce să facă cineva cu o bucată de carton inutilă? Nici pentru foc nu merge că au centrale pe gaz.

| nukeyly a răspuns:

Ia diploma, toarn-o in acrilic anti foc[ca la revistele marvel numere de colectie] pune-o intr-o cutie din titan de 100 mm in pereti custom + gps cu baterie pe diamant si daca sa zicem: facultatea arde din temelii in urma unei bombe cu hidrogen hai hui,
o sa-ti gasesti diploma indiferent de situatie, ma rog daca avem un alt big bang si tot universul se recreaza, atunci nu cred ca o sa-ti mai gasesti diploma suprema de bac.
Da speranta moare ultima.

| RoCkKiD a răspuns:

Diploma de bac se depunde in oraginal doar daca esti la buget. Pentru studentii la taxa ajunge o copie legalizata. Dupa ce termini studiile ti se da inapoi.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ți-o vor înapoia, negreșit. Nu se pierde, nu se rătăcește (poate că mai sunt si cazuri nefericite, dar sunt extrem de rare).

După obtinerea diplomei de licenta, cealaltă nu te va mai ajuta cu nimic.
E normal sa iti faci griji, pentru că e un drept al tău pentru care ai muncit, ca să o poti obține.
Înainte de a da originalul, fă-ți, pentru sufletul tău, o copie/două la xerox color, pe carton lucios.
Va ieși superb. Si asa, o mai poti vedea, din cand in cand, pana vei (re)intra in posesia diplomei originale.

În cazul vărului tău, institutia a procedat corect.