| Lola200228 a întrebat:

Buna. M-am mutat recent la Cluj și nu stiu cum funcționează cu transportul public de persoane.

Îți iei bilet din stație. Și când intri in trolebuz/autobuz trebuie sa îl arați cuiva ca ai plătit biletul sau ce trebuie sa fac?
Aștept răspunsuri. Va mulțumesc

Scuzati categoria

3 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Biletul cumparat in statie il introduci in aparatul din apropierea usii de urcare si iti va aplica o stampila cu data si ora pe el. Biletul vizat e valabil o ora.
Biletul nu trebuie sa-l arati decat controlorilor de bilete daca ai ocazia sa-i intalnesti. Ei urca pe mijloacele de transport la cate o statie si pana la statia urmatoare verifica biletele la toata lumea. Apoi coboara si urca pe alt mijloc de transport. Nu ai sa-i intalnesti la fiecare cursa. Ei urca aleatoriu pe mijloacele de transport si aplica amenzi celor gasiti fara bilet.
Eu iti recomand sa-ti faci abonament. E mai ieftin decat sa tot cumperi bilete la fiecare calatorie. Primesti un card pe care il vizezi electronic prin atingere de acel aparat din mijlocul de transport la fiecare calatorie. In functie de tipul de abonament ales ai un anumit numar de calatorii pe el. Verifica pe site-ul ctpcj.ro ce optiuni ai.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să compostezi biletul la aparatul de compostat.

Bula
| Bula a răspuns (pentru sadrian46):

Nu se mai composteaza.
Se stampileaza biletele la automatul din auto-/troleibuze/tramvaie, cu data + ora aplicata.