| brokxy a întrebat:

Bună oare îl pot exclude pe iubitul meu de la jocurile de noroc cumva, online? Tocmai și-a băgat IPhone-ul 16 pro Max în amanet și a spart 2300 de lei(banii de pe telefon) la păcănele de nervi și m-a și mințit până l-am întrebat de mai multe ori unde sunt banii. Aș vrea să îl învăț minte să nu mai joace. (Vă rog nu mă luați cu desparte te de el, știu că e un om bun dar la,,nervi,, are problema asta stupidă care îl strică ca și om. ( p:s. Am acces la buletinul lui) adică am poză cu bultinul.

21 răspunsuri:
| brokxy explică:

Telefonul acum îi e la amanet. El a cerut doar 2300 lei pe el și ăia i-a spart. Problema e că acum nu mai are telefon și în data de 25 îl pierde. Mie nu îmi e de telefon că nu e al meu. Îmi e de bani și de faptul că e așa prost a dat un telefon atât de bun și valoros la PĂCĂNELE! Că practic el la păcănele l-a dat nu la amanet. Deci telefonul oricum e pierdut. Și mă deranjează și faptul că părinții lui i l-au luat și dacă află părinții lui că l-a pierdut iese urât de tot.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Nu il mai poti scapa de boala pacanelelor. Eu stiu ca doar persoana ce joaca isi poate pune autoexcluderea

| Hyperion7 a răspuns:

Nu îl poți dezvăța așa, peste noapte de dependenta asta.
Ar trebui să îl înțelegi de ce fuge spre păcănele.Pentru că dacă înțelegi ce îl duce spre ele,înțelegi și cum sa-l dezveți de păcănele.
Criticându-l și reproșându-i situația,nu doar că strici lucrurile,dar îl bagi și mai adânc în dependenta asta.
Poate e trist în legătură cu aspecte din viața lui, poate nu e fericit de realizările lui în viața, poate nu e fericit cu ceea ce are și se ascunde în spatele acestei dependente pentru a nu-l mai durea atât de tare situațiile de zi cu zi.
Ar trebui sa ii oferi multa înțelegere și să îi câștigi încrederea, că cel mai probabil nu are încredere în tine sau nu are foarte multa și de asta ezita sa îți zica ceea ce îl doare sau dacă a fost un moment în care ți-a zis și i-ai tratat superficial problemele și acum fuge de tine.
Deci, in primul rand ar trebui sa rezolvați cu telefonul și abia apoi sa îl înțelegi ce se întâmplă cu el.
Plus că poate nici nu conștientizează că e o problemă și de asta nici nu putea renunța...sunt mai multe chestiuni la mijloc.
Doar câștigă-i încrederea și comunicați fara reproșuri, sunt sigur că o să afli detalii interesante.

| Kufu95 a răspuns:

Succes, dacă nu vrei să te desparți de el, eu zic să te înarmezi cu răbdare de acum, că vei avea nevoie. Soluția optimă ar fi să îl faci pe el, să se ducă să se autoexcludă, de acolo el nu va mai avea voie să intre într-o locație de genul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cred că există excludere pe online.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pe nenorocitul ăla il numesti iubit? Ăla este un gunoi ordinar, in loc sa te ajute sparge banii la păcănele, un imbecil ce ai gasit la el? Sau esti asa urîtă incit nu te ia nimeni si te multumesti cu ce o fi, ca sanatoasa la cap sigur nu esti daca stai cu asa un cretin, maine poimaine te bate si asta e vina ta ca accepti asa iti trebuie, mîncă l fript.

| johnnny123 a răspuns:

Tot despre "omul ăsta bun" este vorba?

" în 1 August 2024 | brokxy a întrebat:
Vă împărtășesc iar norocul meu în dragoste...
Când plâng noul meu iubit de 7 luni. Acuma recent. El m-a făcut să plâng. Râde de mine cand plang. Râde așa sfidător. Nu am voie să am prietene că mă corup. Le blocheaza.
A întors toată familia lui și a mea împotriva mea. Nu am voie la psiholog. Nu am voie sa vb cu nimeni numai cu el. Am zis vreau la psiholog. El: nu ca vb cu mine. Se uită la mine cu o lipsă de empatie și dispreț nu am văzut niciodată asta la un bărbat. Zici că are privire de criminal. Recent doar așa mă privește. Mă ia de cap(păr) dacă îl enervez/sau gât. "

| siriusblack98 a răspuns (pentru brokxy):

Multa bafta o sa cam ai nevoie! Solutie sa stii ca nu exista cata vreme el singur nu doreste sa se lase de pacanele.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Completezi un formular de autoexcludere permanenta.
https://jocresponsabil.ro/autoexcludere/
Cerere de autoexcludere: https://onjn.gov.ro/......0noroc.pdf

https://onjn.gov.ro/
Petițiile transmise către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se pot depune online la adresa www.portal.onjn.gov.ro (se recomandă browser-ul Microsoft Edge), Secțiunea "Petiție online" sau direct pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Secțiunea Portal, Subsecțiunea Petiții online: http://portal.onjn.gov.ro.(se recomandă browser-ul Microsoft Edge)

Vă rugăm să consultați procedura generală de soluționare a petițiilor pe pagina de internet a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc https://onjn.gov.ro/relatii-publice/

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Autoexcluderea e doar un prim pas.
El are nevoie de ajutor de specialitate pentru lupta cu dependenta. Cauta un psiholog specializat pe dependente.

Ce o sa-l ajute cel mai mult e ca tu sa te muti. Nu il mai tolera atata timp cat el nu a depasit problema asta.
Daca tu ramai langa el, e ca si cum aprobi comportamentul lui. Si tu ai nevoie de psiholog. Si tu ai o problema.

Mergi la psiholog. Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

| Kufu95 a răspuns (pentru johnnny123):

I-auzi, bine că ai postat tu asta, ori fata asta trollează ori chiar îl consideră pe acest indvid iubitul ei, ceea ce s-ar putea, să nu iasă deloc bine în curând.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

@brokxy : Ce anume ai gasit nefolositor si eronat in raspunsul meu?
Ca am scris ca ai nevoie de psiholog? Pai ai nevoie, pentru ca si tu suferi de o dependenta. Se numeste Co-dependenta. Acceptarea comportamentelor violente si inacceptabile in relatii.

| Hyperion7 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mai aveam cu cineva discuția asta ieri.
Anularea unui lucru nu înseamnă vindecare de dependenta.
Ăștia de se droghează,deși interzise,încă se droghează,parcă cu substanțe și mai tari.
Exact,creează un efect opus a ceea ce se vrea,de fapt.
Cu cât un lucru e interzis,cu atât e mai tentant și cu cât lucrul ăla e mai tentant,cu atât dependenta e și mai grea.
Într-adevăr,nu e bine nici că sunt,cu asta sunt și eu de acord! Doar că, nu are o finalitate optimista interzicerea.
Deci, dacă nu e albă și nici neagra, cum e?
Ei bine, e gri.Sa explic.
Daca oamenii ar fi fericiți, nu ar mai avea dependențe sau co-dependente, corect? Corect.
Așa că o soluție ar fi consiliere psihologica gratuita, decât interzicerea acestor atrocități.
Daca oamenii sunt fericiți>nu mai au dependente>nu mai exista interes față de stimuli externi>dispar de la sine companiile care pun in funcțiune așa ceva.
Așa dacă se interzic>tentația devine mai acerbă>problemele se accentuează>ăștia câștigă.
Ca și o durere de cap.Degeaba iei paracetamol pe moment, într-adevăr, trece, dar durerea poate reveni.Asa că dacă înțelegi de ce te doare capul acționezi in acel sens >nu te mai doare capul.
Mie unul mi se pare logicbig grin

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Hyperion7):

De acord. Iar statul acorda consiliere psihologica gratuita.
Avem cate 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

Ce nu ofera statul sunt centre si programe de reabilitare in lupta cu dependentele.
Nici macar pentru alcoolici. Ii interneaza la Nebuni, ceea ce se transforma intr-o cu totul alta nebunie. Vezi cazul de la Săpoca.
Cazurile astea pot fi usor izolate pe baza unei analize de sange.
Este binecunoscut faptul ca unele religii interzic alcoolul. Iar motivul e unul intemeiat: acelor populatii le lipseste o enzima, responsabila cu metabolismul alcoolului. Cand se imbata, indivizii respectivi se transforma in bestii. Ca la Săpoca.
https://www.cotidianul.ro/......ul-sapoca/

| VoidEternal a răspuns:

Știi tu că e un om bun. Dar nu e. Un om bun nu f¹¹te banii pe care ii are și pe care nu ii are la păcănele.

Un om bun muncește cinstit, nu se bazează pe norocul prostului.

Dar după ce povesti tot reciți pe aici în ultimii ani, nici tu nu meriți mai mult.

| Hyperion7 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Într-adevăr,ar fi necesare și altfel de centre.
Însă problemele sau mai bine zis toate problemele pleacă de la familie,cu cât relația cu familia este una mai rea,cu atât nevoia de a evada Intr-o bula roz sunt mai mari.
Eu mă gândeam c-ar fi o soluție ca părinții să facă consiliere psihologica pentru a nu mai creste copii fara vreo pregătire emoțională, fara valoare.
Însă mă gândesc și că da,acele centre ar fi ok și pentru cei dependenți pentru că și-ar putea corecta dependenta.
Însă un lucru e cert,statul nu-și asumă acum, cel puțin, aceasta posibilitate, însă mă gândesc că poate exista niste ONG-uri care încearcă să se ocupe de asta, nu știu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Hyperion7):

E o idee foarte buna ce propui tu.
Dar pana va creste generatia aia de copii cu parinti instruiti si pregatiti emotional, avem realitatea de azi.
Dependente de jocuri, de droguri, de alcool, ca sa numesc cele mai grave dependente. Exista si altfel de dependente: de ecrane, de social media, de shopping, de fast food etc.

Culmea e ca statul stie de dependentele grave si pare sa le incurajeze. Altfel cum explici ca prin orase, unde intorci capul dai de un cazino sau sala de jocuri, iar langa e si un amanet (ce convenabil!).
Cum explici ca traficul de droguri se intampla la poarta scolilor, iar Politia se face ca nu vede? Mai vedem ceva miscare in sensul asta inainte de alegeri. Dupa aia iar se va asterne linistea.

Sunt atatea rele care decurg din dependentele astea grave, incat ma gandesc cu groaza cum va arata societatea peste cativa ani. Criminalitatea va atinge cote alarmante.
Sau poate exact asta se doreste: o populatie fie dependenta, fie infricosata incat e dispusa sa renunte la propriile libertati.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Daca vrei cu el si nici nu vrei sa auzi de despartire pregateste-te sa-ti vinzi bunurile ca sa-l scapi pe viitor de camatari.

| KovacsB a răspuns:

Se pare ca ai atractie la indivizi cu probleme.Cauta cate ceva despre Legea atractiei, tu esti problema.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu prea cred.Cel putin online.
am vazut azi o emisiune la TV despre dependentii de jocuri de noroc.Mergeau undeva(nu am retinut, nu m-a interesat) sa se autoexcluda de la jocurile de noroc.In sali.Si abia intr-o luna intra excluderea. Timp in care se poot intampla multe.
Daca azi si-a vandut telefonul, maine masina, poimaine casa... gandeste-te putin
De o dependenta asa grava nu poti asa usor, eventual cu consiliere de specialitatte.

| iulia0514 a răspuns (pentru brokxy):

Nu poți sa îl excluzi tu ci el va trebui să meargă personal să o facă de bună voie! Îți dau un sfat părăseștel pana mai poți ca poate e om bun dar într-o zi ai sa te trezești vândută pentru asi procura el banii pentru jocurile de noroc, vorbesc serios nu ai fi nici prima nici ultima victima a traficului de persoane și dacă crezi că exagerez ca el nu ți-ar face asa ceva sa ști ca au fost cazuri în care individul și-a vândut propria sora contra unei sume modice!
Alegerea îți aparține ramai și îți asumi riscul sau pleci și scapi!