Daca ai cel putin 4Gb memorie RAM (din 2 placute identice) si folosesti SSD (cel putin 250Gb), atunci oricare va functiona la fel de bine pentru scopurile tale, mai ales daca folosesti Linux (de exemplu: Linux Mint).
În denumirea HP ELITEBOOK 8460p, cifrele și litera finală au semnificații specifice:
84: Seria laptopului. În acest caz, seria 8400 indică un model business, robust și performant, destinat utilizării profesionale.
60: Diagonala ecranului. Cifra 6 indică faptul că are un ecran de 14 inch. (Dacă era 8, era de 15.6 inch).
p: Reprezintă "Professional", adică un model cu un șasiu mai rezistent, construit din metal și destinat utilizării în medii de lucru solicitante. Existau și versiuni "m" (Mainstream) sau "w" (Workstation) pentru performanțe grafice avansate.
Așadar, HP ELITEBOOK 8460p este un laptop business de 14 inch, cu construcție robustă și orientat spre performanță profesională.
În cazul HP PROBOOK 6360B, structura este similară, dar adaptată seriei PROBOOK, care este destinată tot mediului business, dar la un nivel mai accesibil decât ELITEBOOK.
63: Seria laptopului. Seria 6300 indică un model compact, destinat productivității și portabilității.
60: Diagonala ecranului. Cifra 6 indică un ecran de 13.3 inch.
B: Reprezintă "Business", adică un model cu un design mai solid și caracteristici de securitate avansate, dar la un preț mai accesibil decât seria EliteBook.
Concluzia: HP ELITEBOOK 8460p este mai bun.
Instaleaza ultima versiune (22.1) "Cinnamon".
https://linuxmint.com/download.php
Are suport timp de 3 ani.
Nu tocmai.
Sunt foarte asemănătoare, dar EliteBook este gama superioara.
Eu am 3 laptopuri EliteBook în casa, 2 din gama P și unul de proiectare, din seria W (Workstation).
Ale mele au toate 3 procesorul 3360M, ce are 2 nuclee și atinge 2. 8GHz
Au câte 8GB RAM, și SSD de 256GB (mai puțin cel cu W, căruia i-am adăugat eu 2 SSD-uri de 512GB. Avea 2 locasuri).
Windows 10 merge acceptabil pe ele, dacă și numai dacă le optimizezi. Adica dacă pierzi câteva ore sa îl bibilesti și sa scoți din el toate serviciile și modulele ce nu sunt necesare.
Windows 11 nu am încercat pentru ca e mai pretențios.
Dar cu aceiași pași de optimizare, cred ca ar merge și el.
Oricum, cel mai bine pe un asemenea laptop se mișcă Linux Mint Mate sau Linux Mint XFCE.
(la nevoie și Cinnamon, dar acesta e mai încărcat de efecte, etc se mișcă puțin mai prost decât Mate și XFCE)
Versiunea 21.3, caci 22.1 nu e foarte stabila.
Alta varianta ar fi Zorin OS Core (o distribuție de Linux ce arata foarte modern si se împacă bine și cu jocurile, desi ai spus ca nu vrei jocuri).