Da, în situația în care ai contract de muncă pe perioadă nedeterminată și te prezinți la bancă cu adeverință de salariat. De asemenea, ține cont că suma maximă de îndatorare se calculează în funcție de venitul tău net.
De la HR-ul firmei unde lucrezi. Cu puțină bunăvoință din partea lor, poate să-ți elibereze adeverința în ziua în care faci cererea. Vorbește cu HR-ul de dimineață, ca să știe și să aibă timp să-ți trimită adeverința.
Nu știu care este procedura internă la voi. Vezi și tu, vei fi îndrumat în orice caz.
Știi că băncile interoghează direct situația angajatului la ANAF și nu are nevoie de nicio adeverinata se la nimeni
Bancă trimite dosarul la ANAF pentru verificare și aprobare. Cu toate astea, unele bănci cer și adeverința de salariat. Eu am făcut două împrumuturi la aceeași bancă, în ani consecutivi. Și prima dată nu mi-a cerut adeverință, dar a doua oară "au avut nevoie". M-au pus să le prezint veniturile pe ultimele 6 luni, mi se modificase salariul, etc. Mai interesant este că firma unde lucrez eu îmi transferă salariul la banca unde am făcut împrumutul, așa că se vedea clar ce venituri am. Birocrație.
Nu, tu nu mai poti lau de nicaieri imprumuturi bancare legale, deoarece nu ai venituri legale, acum muncind doar la negru, asa cum ai declarat acum 3 zile:
"în 14 Mai | Sebi200a a întrebat:
Bună seara, lucrez de 4 ani pe șantier am salariu 5000 lei in mana,am fost angajat cu carte de muncă până acum o lună,firma este a fratelui meu, am decis să mă pun la negru din cauza taxelor, întrebarea este, banca îmi poate oferi un credit, dacă aduc adeverința de venit?"
https://www.tpu.ro/......um-o-luna/
De obicei, băncile "tipăresc" din tastatură noua sumă de bani la scurt timp după semnarea şi aprobarea contractului de credit.
Ţine cont de faptul că acei bani sunt "bani electronici" - bani nou creaţi în economie, fără acoperire în numerar. Cu alte cuvinte, banca nu poate să facă dovada faptului că banii pe care ţi i-a dat chiar există în realitate. Te angajezi astfel să restitui din munca ta o sumă de bani pe care banca nu a avut-o în realitate, ci a început să există doar în mintea ta, prin faptul că tu consideri că acei pixeli pe care îi vezi în cont sunt de fapt "bani" adevăraţi.
În cazul în care nu vei putea restitui creditul... nu produci niciun prejudiciu. "Pierderea" băncii este la fel de fictivă şi de imaginară precum banii pe care ţi i-a "virat" în cont.
Am explicat pe larg lucrurile aceste pe contul meu de TikTok.
Sfatul meu este sa nu te indatorezi. Suma de 5000 de euro nu este o suma imensa si imposibil de economisit prin munca. Fumezi? Consumi alcool? Astfel de vicii nu te vor ajuta pe termen lung. Fa tot posibilul sa scapi de ele. Fii disciplinat financiar si o sa fie bine!