| MariaCrinaPopescu1233 a întrebat:

Bună seara,imi tot pun intrebarea asta de cativa ani,si inca nu stiu raspunsul,sunt sigura ca cu totii stim de,,animal testing,, tocmai azi,am vazut mini filmuletul acela cu iepurasul Ralph,mi-au dat lacrimile, nu pot sa cred ce oameni fara inima... Si intrebarea mea e. Testarea pe animale s-a oprit?

Răspuns Câştigător
| Eireann a răspuns:

La nivel global nu. Dar sunt companii in diverse domenii care nu testeaza pe animale - de exemplu pentru cosmetice Garnier, Nivea, Maybelline, Rimmel, No 7, MAC, e.l.f, urban decay etc - incearca sa folosesti produsele lor in loc sa sustii marcile care testeaza pe animale. Un pic cate un pic firmele o sa abandoneze testarea pe animale pentru a nu pierde clientii.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu în totalitate. Încă se testează puternic pe animale mai ales în domeniu farma. Și nu prea avem ce face acolo... S ar opri dezvoltarea de tratamente pentru oameni

| Eireann a răspuns (pentru suntserios):

Iti pare ca arat a soarece? Sunt multe exemple de medicamente care nu au efecte pe animale dar au avut efecte devastatoare cand au fost introduse la oameni ( un exemplu celebru e thalidomide care nu prezenta modificari teratogene nici cand a fost testata pe primate dar la oameni a fost dovedit ca provoaca malformatii la nivelul organelor si membrelor superioare).

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Eireann):

Poate nu știi că ai ADN 98% asemănător cu a unui șoarece, deci da cam ești șoarece. Alta întrebare?

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu!

| ZappyTv69 a răspuns:

Depinde de firma... Multe s-au oprit, poti vedea acel iepuras tăiat pe produsele care nu au fost testate pe animale.

| SmartASS123 a răspuns:

Nu pot sa cred ca exista oameni atat de naivi care inca nu stiu raspunsul la intrebarea asta. Sigur, acum toti producatorii de cosmetice si produse de ingrijire personala folosesc doar voluntari umani pentru testare, pentru ca toata lumea a realizat ca animalele sunt mult prea valoroase pentru a fi folosite ca cobai de laborator. Mai bine te intrebi de ce inca exista oameni care inca nu stiu asta si inca isi permit sa aiba grija de imaginea lor cu produse testate pe animale.

| MariaCrinaPopescu1233 explică (pentru SmartASS123):

Deci mă faci proastă, frumos.

| Eireann a răspuns (pentru suntserios):

"A 2004 study from the U.S. Food and Drug Administration found that 92 percent of drugs entering clinical trials following animal testing fail to be approved. Of those approved, half are withdrawn or relabeled due to severe or lethal adverse effects not detected during animal tests." Si "The usefulness of mouse models has been questioned because of irreproducibility and poor recapitulation of human conditions. Newer studies, however, point to bias in reporting results and improper data analysis as key factors that limit reproducibility and validity of preclinical mouse research."
Sunt multe studii pe tema asta. Si nu tine numai de ADN, e un pic mai complicat.

| dullcat a răspuns (pentru suntserios):

Tin sa te contrazic.Sunt multe metode prin care putem combate testarea pe animale. Daca nu vociferam firmele vor continua tocmai pentru ca profitul e cel mai important.,, S ar opri dezvoltarea de tratamente pentru oameni'' este total eronat. Exista testarea in vitro doar ca firmele nu vor sa apeleze la ea, fiindca e mai scumpa. Aparent, e mai usor sa testezi pe niste fiinte care nu pot riposta.

| dullcat a răspuns (pentru SmartASS123):

,,Sigur, acum toti producatorii de cosmetice si produse de ingrijire personala folosesc doar voluntari umani pentru testare'' este sarcasm? Eu am vazut mai multe documentare si am citit pe aceasta tema. Lucrurile sunt mult mai complicate.Sunt companii mici care nu testeaza pe animale dar au fost cumparate de companii mari care testeaza pe animale. sunt firme care spun ca nu testeaza pe animale in tara x, dar testeaza pe animale in tara y, unde este permis acest lucru.De exemplu, sunt firme care nu testeaza pe animale, dar fiindca vor sa vanda si in China, iar acolo testarea e obligatorie, altfel nu iti intra produsele tale in tara, nu au de ales decat sa se conformeze. Sunt situatii extrem de absurde care se intind dincolo de ce ai spus mai spus mai sus si dincolo de solutia simpla de a cumpara un produs cu logo-ul de,, netestat pe animale''. De exemplu doar cateva astfel de simboluri sunt acreditate si reale, restul sunt fake-uri care induc clientii in eroare. Asta e valabil si pentru produse bio sau alte cele. Discutia poate continua dar ma opresc aici.

| Sophieka a răspuns:

Tocmai ca aceste companii insirate de Eireann (fara suparare), testeaza pe animale in prostie sau au incetat fiindca faceau experimente teribile si au tot fost dati in judecata...Stiu ca au fost multe scandaluri provocate de Vegani impotriva lor.

In magazinele D&M sau scriind pe net : produse cosmetice vegane, gasesti o mare varietate de cosmetice.

Iti recomand sa incerci si marcile necunoscute...Brand-urile mari fac milioane de dolari...Brandurile mici, se chinuie sa traiasca.