| Petruts a întrebat:

Buna seara, TPU. Am primit asta seara un mesaj de la un nr. in care scrie asa: "Juasapp Pin activation code is 534564". Mi s-a parut tare ciudat pentru ca nu intrasem pe niciun site si nici nu solicitasem nici un cod pin pentru nimic. Dupa cateva minute, ma suna un nr cu 079 in fata, am raspuns, si incepe un robot sa zica ca, codul pentru juasapp este iar in acel moment am si inchis telefonul. Dupa ce inchid, nr. respectiv ma suna de inca 2 ori insa de tot atatea ori i-am respins. Ce este acest juasapp? Vi s-a intamplat asa ceva? Pe google nu am gasit prea multe info. Merci!

8 răspunsuri:
| Axely a răspuns:

Ăm... nu stiu ce este juasapp, dar posibil sa fii incercat o persoana care iți stie numarul, adică ti-a folosit numarul pentru acel lucru iar poate nestiind ca va veni la tine codul.
ipoteza mea.

| Miss25JK a răspuns:

Sigur nu e vorba de whatsapp? Juasapp. nu am auzit niciodata de asa ceva. Probabil cineva si-a facut cont pe acest juasapp si a bagat din greseala numarul tau sau incearca cineva sa te turmenteze de cap. Nu mai raspunde, baga numarul la block. Nu are rost sa iti faci griji pentru asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Juasapp este o aplicatie de glume pe telefon deci cineva care iti stie numarul sau la gasit la intamplare isi bate joc de tine, poti vedea aici aplicatia: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.mrcl.app.juasapp&hl=ro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt cateva variante:
1-cineva iti stie numarul si isi bate joc de tine
2-cineva incearca sa faca un cont pe o aplicatie, site.etc folosind numarul tau
3-cineva a nimerit din intamplare numarul tau atunci cand incerca sa isi faca un cont (unii oameni pun numere de telefon la intamplare cand isi fac conturi pe anumite site-uri, aplicatii...)

Bula
| Bula a răspuns:

Juasapp este o aplicatie "de facut farse" de forma unui messenger, DAR
Daca citim cu atentie, in descriere sunt date si la ce se cere accesul:

"
Permissions Juasapp Apk V 1.0. 180914.19

android.permission.READ_PHONE_STATE
android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE
android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE
android.permission.READ_CONTACTS
android.permission.GET_ACCOUNTS
android.permission.USE_CREDENTIALS
com.android.vending.BILLING
android.permission.WAKE_LOCK
android.permission.INTERNET
android.permission.VIBRATE
es.mrcl.app.juasapp.permission.C2D_MESSAGE
com.google.android.c2dm.permission.RECEIVE
android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE"

Daca dai acces la contactele tale, in acel moment iti fura lista de contacte si trimite "invitatii glumete" la partenerii tai de pe lista
Daca dai acces la citirea memoriilor externe (card SD), aplicatia are acces la tot ce ai memorat pe SD card, inclusiv sa copieze si sa trimita orice si oriunde de pe cardul tau.

Restul nu mai explic.
Daca-ti bati un pic capul, iti vei da seama ca este ca un virus ce se propaga de la tine la toti de pe lista ta de contacte, care-si instaleaza aplicatia. Si raspandirea continua...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bula):

Da dar accesul la contacte poate fi doar sa iti alegi un contact direct din aplicatie si cel la cardul SD poate fi doar sa salveze acel contact ca sa il folosesti mai tarziu in aplicatie.

Bula
| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca i-ai permis aplicatiei un acces, inseamna ca-i ai dat drepturi de admin (ca si cum ar fi rootat telefonul), iar aplicatia poata sa faca orice doreste programatorul lui, chiar si FARA stirea TA!

| comyne a răspuns:

E o aplicatie pentru farse(o folosesc si eu), cred ca un prieten voia sa iti faca o farsa