E ciudat, nu?
Adică totuși toată lumea utilizează interfonul în ziua de azi. E mai safe așa.
Adică mai ales dacă ești femeie singură și te urmărește cineva sau cine știe.
Eu locuiesc în Călărași și am interfon și locuiesc într-o zonă super boring și liniștită, însă chiar și așa cu interfon, chiar recent umblau unii cu o dubă albă și se prezentau că sunt de la gaze și au cerut pe aici prin cartier pe la noi facturi sau contracte de la gaze. De i-au alarmat pe toți. Și cum spuneam, avem interfon, dar au sunat și tot au intrat peste tot.
Așa că, dacă cu interfon și intră tor felul de descreierați, dar fără?
E mai bine să accepți interfonul.
Plus că oricum el se pune, chiar dacă tu nu ești de acord și tocmai de aceea și trebuie să plătești. Chiar dacă nu ești de acord, dar știi că majoritatea mereu câștigă. Deci dacă un bloc întreg vor interfon îl vor pune.
Acum însă nu cunosc legislație ca să-ți spun exact dacă tu totuși ești obligată dacă nu ai vrea sau chiar nu ai putea.
Deși mi se pare dubios, sincer, ce spui tu, de ce ai refuza interfonul în secolul 21, da, te pot înțelege că fără să vreau, făcând curat printre jucării, având două jocuri din metal cu nu știu ce figurine tot din metal și tot așa, scria pe spatele jocurilor, ca să am grijă dacă cineva poartă dispozitiv de inimă sau ceva în genul, să nu las acele persoane să se apropie de jocurile acelea de metal, pentru că ar interfera cu dispozitivul și chiar ar putea să moară. Deci mă gândesc că poate ar fi și la tine un motiv de genul sau poate din cauza auzului și atunci da, chiar că nu ai nevoie de interfon.
Însă altfel, nu văd de ce ai refuza interfonul? Pentru că el protejează în oarece măsură.
Și da, cum din păcate, toate se plătesc în ziua de azi, trebuie să le plătim și pe alea. Din păcate.
Deci oricare ar fi motivele tale, eu încerc să te încurajez să-l accepți, acel interfon.
Cât de paznic, administrator sau ce este, nici mie nu mi se pare o atitudine ok. Adică orice decizie ai fi luat până la urmă, e decizia ta și ar trebui să te respecte. Nu poate impune ceva cu forța orice-ar fi. Însă nu cred nici că îl poți acuza de ceva sau să-i faci ceva. Adică un polițist te-ar întreba și fapta care e?
Deci cam așa văd eu situația, sincer.
Ești în cărucior și nu ajungi să folosești interfonul? Atunci din casa cum deschizi când vine cineva?
Totuși e cam aberanta cererea ta. Acoperișul nu îl folosești direct da tot plătești reparația lui.
Ce problema de sanatate poti avea de nu vrei interfon? Probleme la cap asta ai, si administratorul are dreptate puneti interfon nu mai face pe nebuna. Toate blocurile au interfoane si toti avem asa ceva in apartament.
Multumesc de raspuns, sunt bolnava pe sistem nervos, nevroza, panica, zgomotul, sperietura etc nu-mi fac bine deloc.
Problema este ca aceste gasti numite "asociatii de bloc" au ramas tot comuniste de 33 ani nu tin cont in mod democratic de problemele fiecarui locatar (boala, lipsa de bani sau nu doreste sa i se impuna fortat sa faca un anumit lucru).
Păi dacă aveți această boală, ar trebui să-i spuneți acelui administrator de ea. Și motivul pentru care nu doriți.
Eu chiar vă înțeleg că și eu sufăr de anxietate și e teribil când apare spaima aia și șocul ăla. Și da, din păcate acele device-uri fac zgomot puternic.
Dar ar trebui să i spuneți concret. Până la urmă administratorul nici nu poate obliga pe cineva, și nici nu-i poate băga cu forța ceva în casă.
Dana2103 întreabă: