| Erin28 a întrebat:

Buna! Trebuie sa completez o declaratie pentru scoala cum ca nu am repetat nici un an scolar:" Subsemnatul() in clasa a () la Liceul(), declar pe propria raspundere ca nu am repetat in clasele...nici un an scolar".
Ce trebuie sa trec la ultimul spatiu de completat,"nu am repetat in clasele() nici un an scolar"? Eu sunt in clasa a 11 a, insa nu stiu daca trebuie sa completez in clasele 9-11 sau in clasele
1-11. Trebuie sa o trimit prin email, am intrebat la secretariat, dar mi-au sous sa o completez cum imi cere, dar ce 9-11 sau 1-11?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pune 1-11 că ș-așa n-o bagă nimeni in seamă

Bula
| Bula a răspuns:

Declaratia pe proprie raspundere are valoare juridica doar daca declarantul este major (a implinit 18 ani).
Scoala trebuie sa aiba evidenta claselor terminate a fiecarui elev, pe baza foii matricole eliberate de fiecare scoala unde ai umblat.

Ca urmare, daca nu ai repetat nici o clasa, atunci in clasa a 11-a inca probabil n-ai implinit 18 ani, iar secretariatul ti-a cerut "declaratia" doar pentru a plimba hartiile, fara nici un temei.

| ancaval a răspuns:

Depinde pentru ce e declarația aia, probabil se referă doar la liceu.
Să fie 9-10? În 11 încă ești elev, deci nu ai cum repeta.
Sună pe diriginta ta, sau pe un coleg, sau trimite cum crezi tu și te anunță ei dacă nu e bine ceva

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine unde nu stii intreaba ti profesorul, nu aici unde fiecare zice altceva.

| Erin28 explică (pentru ancaval):

Multumesc mult! Este pentru o alocatia pe care o iau tinerii dupa varsta de 18 ani, am zis sa imi depun si eu actele, niste bani in plus al caror scop nu trebuie sa îl justific atunci cand cer de acasa.
Multumesc de raspuns! Oricum nu prea se uita nimeni pe ele, toti elevii din scoala mea care au depus cerere au primit banii.

| Erin28 explică (pentru Bula):

Nu am inca 18, impminesc la sfarsitul lunii februarie, insa mi-a spus secretara sa o completez si sa o trimit prin email, pentru alocatia de stat pentru elevii care implinesc 18 ani.
Multumesc de raspuns!

Bula
| Bula a răspuns (pentru Erin28):

In acest caz, daca n-ai repetat nici o clasa intre 1-11, atunci scrie asa.
Probabil, pana ce declaratia va fi bagata in seama de birocratie, tu vei avea deja 18 ani impliniti. happy

Aceasta evidenta ar trebui s-o aiba secretariatul si sa procedeze din oficiu. Dar na, birocratia se invata inca de la scoala... tongue

| Erin28 explică:

Doamne, de unde scoateti toate astea? Eu merg la scoala, la liceu, sunt intr-a 11 a, ba chiar media mea a iesit, dupa evaluarile sumative, 10 la toate materiile. Secretara mi-a spus sa trimit de luni declaratia cu cerea completate. La liceu primesti alocatie de stat, nu la facultate. Dupa varsta de 18 ani, toti elevii care continua studiile liceale superioare(cladele 11-12), sau poate multi implinesc 18 ani in clasa a 10, dar nu din pricina repetentiei, ci din probleme medicale, caz in care si atunci primesc primesc alocatie de stat, la cerere. Am trimis email la secretariat, mi-a spus sa trimit cererea si declaratia completate, insa nu mi-a raspuns cand am intrebat ce clase trebuie sa specific, 1-11 sau 9-11, dat fiind faptul ca sunt la liceu, ma gandesc ca trebuie sa mentionez 9-11, intrucat si asa vor trimite o adeverinta si foaia matricola din care sa rezulte statutul de elev, printre care va fi prezent si faptul ca nu am ramas niciodata repetenta.

| Erin28 explică (pentru Bula):

Da, asa este. La scoala verisoarei mele, secretarii au completat dosarele si dupa implinirea varstei de 18 ani, si ea s-a mirat, mi-a spus ca s-a trezit cu banii adusi de postas acasa. Dar na, uneori asa este. Birocratie deplina.