| Cristivoicu2341298 a întrebat:

Am o mica intrebare referitoare la o taxa pe un loc de veci. Am cumparat acest loc de la preotul astului pe 7 ani (cu un avans de 700 de lei) urmand ca in aceasta perioada de 7 ani sa completez, dupa spusele parintelui cu 1300 de lei. Acum, in al doilea an de la cumpararea propriu-zisa, parintele mi-a cerut 2500 de lei, aproape dublu, ceea ce mie nu mi se pare ok, deoarece locul este pe o parcela foarte in spate, un loc mai ieftin cu alte cuvinte, insa parintele refuza sa accepte faptul ca noi mai trebuia sa platim 1300 de lei. As putea plati aceasta taxa in oras? la o patriarhie undeva? Mentionez ca cimitirul se afla in com Berceni, jud Ilfov. Exista administratia cimitirelor pe Ilfov unde as putea sa platesc aceasta taxa? deoarece cred ca parintele exagereaza acum, data fiind discutia din 2018, de la inceput... Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Alive99 a răspuns:

Am revenit cu informatii actualizate, taxa de intretinere/loc de veci se poate plati la Serviciul public de impozite si Taxe.Cred ca acolo o sa gasiti adevaratele sume pe care le datorati.

6 răspunsuri:
| Alive99 a răspuns:

Aici este o problema pe care si eu mi-am pus-o..este taxa asta din vreun SRL? Cu ce drept ii spune el "taxa"...nu spun ca nu trebuie sa platesti, dar totusi, mi se pare o magarie.
Sa inteleg ca suma initiala a fost 2000 lei pe 7 ani, ai platit 700 si mai aveai 1300 de platjt.
Si acum el vrea 2500...esti sigur ca nu este suma totala pe 7 ani, adica cu tot cu cei 700 platiti?
Dupa calculele mele, daca cei 2500 sunt pe 7 ani si ai platit 700, ar mai ramane 1800 de llatit.Initial suma restanta era 1300 deci a mai adaugat inca 500.
Hmpf, trebuie sa platesti taxe si cand mori, dar si dupa moarte, Felicitari biserica.

| Cristivoicu2341298 explică (pentru Alive99):

Va salut! 700 lei avans pentru 7 ani, restul de 1300 ar f itrebuit dati pentru a fi loc de veci, definitiv, insa preotul imi cere acum diferenta pana la 3200, adica 2500 pentru a pastra locul de veci... mi se pare enorm, e dublu, in 2 ani s-a dublat? mai ales ca am luat ultimul loc din cimitir tocmai pentru ca nu avem bani multi. De aceea as fi preferat sa platesc restul la o catedrala undeva, insa nu cunosc nimic.

| Alive99 a răspuns (pentru Cristivoicu2341298):

Aaa,acum am inteles.Pai eu am dat 2200 lei pe zona Bacaului undeva intr-un cimitir din zona centrala a orasului, pretul ar parea ok...eu am dat anul trecut in octombrie, dar este zona centrala a orasului si locul este in primele randuri din fata.Ma i teresez imediat de cazul dumitale.

Doamne,ati dat o caruta de bani.In primul rand, taxa de loc este in jur de 224 lei pe 7 ani si din pacate, poate s-au mai schimbat legile, banii merg la biserica de proveninenta.

| Cristivoicu2341298 explică (pentru Alive99):

Multumesc din suflet!

Cu mare drag