Sa fim seriosi, nu mai sunt anii '90- 2000ish! Acum doar puturosii spun ca nu au unde sa munceasca, efectiv ai nevoie doar de un telefon / pc si daca perseverezi iti gasesti un loc de munca. Desigur exclud persoanele cu handicap sau bolnavi psihic sau fizic. Dar iti zic eu ca 99% dintre astia care se vaita ca nu gasesc un loc de munca sunt puturosi sau au doar 8 clase si vor salariu de 1k€ pe luna. Laso naiba sunt studenti la facultate care au job chiar si single mums care au job. Daca ar fi dupa mine eu as vota interzicerea ajutorului social si ala de lemne si mancare. Doar oamenii bolnavi sa primeasca ajutor social si de incalzire. Daca esti barbat in toata firea si stai pe ajutor ca " nu ai unde sa lucrezi" esti un puturos.
Sa nu exageram, unii chiar au întârziere mintala severa mai ales dacă provin din părinți care nu au fost la scoala si au mai avut și boli
Psihoza cronica,schizofrenia,tulburarea antisocială. Nu toate discriminează oamenii cu probleme psihice,cei cu probleme psihice au același drept ca ceilalți dar sunt stigmatizați de societate,de colegii de breaslă,tot se simte acolo o discriminare,o stigmatizare! Chiar și cei cu depresii cronice nu sunt văzuti bine in societate. Fizic daca ai ceva grav nu te angajează,fiindcă nu ai capacitate de munca. Depinde de la caz la caz, sunt oameni cu schizofrenie care funcționează în societate ca cei normali cu tratament răspund destul de bine. Mai e și autismul, și cei cu aceasta problema sunt discriminați in societate, dar nu la angajare, in ideea că nu sunt lăsați să se integreze de către cei "sănătoși"
Dacă ai ADHD și pe lângă asta o forma de autism de asemenea am auzit ca foarte greu te angajează pana si la muncile de jos unii considerând ca e mai grav dacă ai aceste doua afecțiuni decât dacă ai întârziere mintala ușoară! Dar pana la urma de ce?
Nu te poate angaja nimeni daca ai urmatoarele boli:
- forme grave si accentuate de epilepsie
- SIDA
- Cancer in metastaza
- Paralizie
- Dementa
- Alzhaimer
- Depresie cronica avansata ( atunci cand nici medicamentele nu isi mai fac efectul si doar iesitul din casa devine pentru tine un munte de escaladat )
Restul care nu dispun de aceste boli, isi pot gasi locuri de munca potrivite pentru situatia lor medicala, daca sa zicem ca sunt cardiaci, sau au alte boli pe care le pot gestiona.
Sunt oameni in lumea asta care muncesc fara maini si/sau fara picioare si nu se plang. Restul sunt doar oameni care isi cauta scuze.
ADHD că uiți sarcinile ce îți sunt date, nu ești concentrat, nu te poți organiza ca și restul.Si autismul că nu nu cooperezi cu lumea și cu colegii tai, că nu ești receptiv și ai un comportament bizar ( uită-te la Elon Musk ce comportament bizar are, zici că e cu retard mintal.
Si pentru cei cu probleme legate de anxietate si depresie, iti garantez eu ca daca cineva ii ia de manuta si merge cu ei la munca cateva luni de zile, se vor invata cu noul stil de viata. Insa nimeni nu are rabdare cu ei pentru ca fiecare dintre noi avem problemele noastre de rezolvat.
In unele domenii cum ar fi cel medical esti obligat la angajare sa faci analize de hepatita si hiv si daca ies pozitive nu prea ai voie sa lucrezi acolo. Dar in alte domenii da, de ex la spatii verzi sau intr-un depozit nu intereseaza pe nimeni ce boli ai tu, nici pe aia de la medicina muncii.
Daca zic ca sunt prea bolnavi sa lucreze ori au boli grave care nu te lasa fizic sa lucrezi gen spondilita anchilozanta ori mint
E adevărat ca nu înțeleg sarcasmul și ironiile dar sunt unii foarte deștepți
Sunt da, au fost si genii cu autism. Și pe aici am remarcat unul deștept cu autism acum câțiva ani. Cel mai rău e sa fii prost, atunci ești un caz pierdut nu bolnav mintal.
Mulțumesc lui Dumnezeu! și Hristos că sunt apt de muncă și Mulțumesc tatălui meu că sa ocupat de mine în privința a fi un om ceși poate câștiga existența prin propille mele puteri și munca mea, fără să depind de alți oamenii și "oamenii"...
Ar fi dizabilitate, adică să nu ai două mâini sau mai grav de atâta... Doamne Dumnezeule ferește!
Schizofrenia, Tulb bipolara printre altele, SIDA si or mai fi.
La primele doua nu le convine la aia sa te ia crizele pe acolo, la tulb bipolara unii se dezbraca in curu gol in fata oamenilor adica in faza maniacala.
Chiar si cu tratament nu se stie cand apare momentul. Iar la schizo sa ai psihoze si sa faci nu stiu ce pe acolo.
La sida nu stiu de ce nu te lasa, ca aia nu se ia decat prin transfuzii de sange si ssex.
Aia care zic ca sunt bolnavi multi nu sunt, vor doar ajutor social.