Depinde! Doar un inginer constructor te poate ajuta! Exista aparatura pentru determinarea armaturii din structuri *( grinzi, stâlpi, pereți) un fel de ecograf portabil care spune cata armatura s-a băgat!
Legat de restul finisajelor *( tencuieli, instalații termice, electrice, sanitare tot el te ajuta )! Dar sa fie cineva cunoscut ție de încredere ca altul îți ia banii îți spune ca este o.k și după câteva luni îți cade tencuiala din tavan în cap!
După cutremurul din 1977 pana la Revoluție se baga armatura grupa mare ca era ORDIN! După 90 când au început cu privații în construcții Dumnezeu CU MILA! ISC-ul corupt mai închidea ochii la abateri privind armatura din structurile critice *( grinzi, și stalpi )! Cu adevărat Ruleta Ruseasca când cumperi ceva în România!
Nu, blocurile noi sunt cat de poate de sigure. Cate blocuri noi ai vazut tu prabusite sau cu alte probleme grave?
Probmea poate fi la finisaje unde s-au folosit materiale mai ieftine, dar astea nu iti pun viata in pericol, doar iti vor crea disconfort.
Eu nu am vazut nici un bloc nou daramat sau cu probleme. De fapt am vazut doar probleme cu utilitatile, acolo unde s-au facut cartiere intregi, fara infrastructura suficienta la apa-canal sau electricitate.
In schimb, am auzit ca majoritatea oamenilor fug de blocurile vechi, in special cele construite inainte de cutremurul din 1977, pentru ca alea chiar sunt facute la misto.
Lasa-ti parintii sa-si dea banii pe ce vor ei, ca nu au 80 de ani, sa iei tu deciziile in locul lor.
Nu e deloc adevărat.
Atât timp cât cumperi de la un dezvoltător cat de cat serios un apartament în bloc nou este net superior oricărui bloc construit înainte de anii 90
mafiot1 întreabă: