MULTUMESC
"este o probabilitate de 0. 00000007%"
si
"Curiozități despre loterie:
Cifrele arată că 85% dintre câștigătorii de la Loto din întreaga lume aleg să rămână anonimi;"
cineva care imi spune ca bat campii si apoi imi demonstreaza NEGRU PE ALB, tot ce am zis eu, consider ca mi-a facut un compliment (trebuie sa lase un 15% sa castige, pe bune, sume nu foarte mari, altfel chiar nu au nici o credibilitate)
multumesc pe bune
Stii vreun loto care NU e inselatorie?!?
auzi, la aia americana nu castiga nimeni vreo 2 ani, se strang 1.8 miliarde, si apoi "brusc" castiga nu unul ci 3, asa ca banii se impart si nu se mai plateste impozit maxim la ce depaseste nustiuce suma
daaaaaa, chestie de "noroc"
Da, deh
totul e sa nu ajungi sa vrei sa faci cruciada, si sa intrebi un matematician care iti v-a spune ca probabilitatea de castig e atat de infima, ca nu exista sa castige cineva pe bune, decat poate odata la 100 de ani si nici atunci
insa e o afacere ca oricare alta, si eu mai iau un bilet odata pe luna, in ideea ca arunc 5 lei dar poate, poate si oricum nu o sa mor fara 5 lei
Este inselatorie. Iar tu, ai avut noroc daca ai castigat.
Cat despre faptul ca au castigat cei peste 60 de ani, e o intamplare sau dezinformare. Pe bilet nu scrie varsta.
Faza nu e că e înșelătorie, banii dați i se dau unui câștigător care este rudă a unui reprezentat sau angajat de la loto. Iar acela dă majoritatea banilor înapoi. Câștiga cine are de câștigat, nu câștigă tot țăranul că așa toți am fi cu bani?
Bati cimpii cu gratie. https://www.shtiu.ro/......-2633.html
Tu ai habar cum functioneaza loteria? "care iti v-a spune ca probabilitatea de castig e atat de infima, ca nu exista sa castige cineva pe bune, decat poate odata la 100 de ani si nici atunci" Probabilitatatea aia o iei si o combini frumos cu numarul de variante diferite care se joaca si iti rezulta probabilitatea ca un gigel sa cistige. Pe bune. Ca se manaresc numerele extrase astfel incit sa creasca reportul, asta e alta chestie destul de plauzibila. Oricum fondul de cistiguri e jumatate din ce se baga, deci fie ca se cistiga, fie ca se raporteaza, loteria nu moare de foame.
"acum 4 minute | GabiDumitrescu a răspuns (pentru Zuzu1991):
Tu ai habar cum functioneaza loteria? "
lol, esti asa de amuzant, TU postezi link-ul care imi dovedeste mie punctul dar eu nu inteleg...
eu nu inteleg cum TU NU INTELEGI MATEMATICA, numarul de variante e atat de mare, ca indiferent cate se joaca probabilitatea de castig e micronica, mai ales ca nu prea se joaca variante complete
cat despre ultima idee ca oricum loteria ia jumatate, si eu am luat-o in considerare, insa ce e mai bine din jumatatea ramasa, sa o iei tu sau un necunoscut care apoi "alege" sa ramana anonim?!?
nu am avut ce face odata (mergeam cu trenul, nu mai aveam baterie la telefon, nici prizele nu mergeau) si am intors asta pe toate partile
asa ca mai arunca, cu argumente... sunt pregatit
Care e problema cu anonimitatea la loterie, ca nu inteleg? Am cistigat de cateva ori in anii '90, taica-meu a prins inclusiv o varianta de 5/6 la 6/49, cam 20 de salarii medii la vremea respectiva. Daca ai fi tu ala care ia un milion de euro sau mai mult, ai vrea sa iti vezi numele si mecla prin ziare? Eu cu siguranta NU!
Revenind la probabilitati si statistica, numarul de variante POSIBIL la 6/49 e de aproape 14 milioane. Loteria s-a cam dus la vale in ultimii ani, dar pana prin 2000 avea monopol si se cistiga destul de frecvent. Ia si citeste pe aici - https://www.puzzle.ro/ro/play_lottery.htm
M-am plictisit, ma dau batut, poti sa crezi ce vrei, sunt "sigur" ca ai sanse sa castigi daca iti bagi tot salariu la loterie si ca nu e manarita "DA'LOC"
succes
Nu mai bag pentru ca se joaca putin si valoarea cistigurilor relativ la puterea de cumparare e mult mai mica ca acum 20 de ani. Daca chiar m-ar pasiona in mod deosebit, as baga la loteriile din afara la pariuri. Acolo e mai de bun-simt si cu 20 EUR poti sa joci la 40 de loterii diferite cate o varianta mica, gen 3/6 cu cota de vreo 1/7.