Eu iti sugerez sa citesti prima strofa pana o retii dupa sa o citesti pe a doua si sa o retii dupa le inveti pe amandoua una dupa alta si tot asa! Iti garantez ca e eficienta am invatat luceafarul in acest fel daca nu merge asa iei o pastila memo+ si dupa aplici aceeasi metoda! Fundita te rog
Nu eu vorbeam in general nu neaparat sa invat poezia
Nu eu m-am referit la chest gen sa retin fraze suachesti care le-as putea face. Si dupa ce fac ce trebuie sa fac gen o definitie din prima sa o retin, sa o citesc o data si sa o retin. Sunt foarte atent acum si nu ma ajuta
Repetitia este mama invataturii. Eu nu cred ca poti sa inveti un text citindu-l de 2 ori... Fiecare om are capacitatea lui, unii invata mai repede, altii mai greu, insa daca nu prea poti invata instantaneu.Mi se pare cam irealist ce vrei tu, sa poti sa citesti o data o lectie si dupa aceea sa o stii. Pentru a invata mai repede iti sugerez sa inveti cu voce tare daca poti, sa citesti fiecare capitol si dupa sa incerci sa il re produci.
Daca vrei incearca sa te inregistrezi spunand poezia/lectia si sa asculti inregistrarea la casti. Asa poti sa faci si alte lucruri in timp ce asculti si se va imprima in minte. Sper ca te-am ajutat!
Rusupaul1991 întreabă: