Cresc si in Romania. Iti dau mai jos o adresa unde gasesti care sunt soiurile de trufe de la noi, perioada de crestere si recoltare si unde anume poti sa le gasesti (adica la radacina caror copaci):
http://www.trufarom.ro/midle_ro.php?inc=fajta
In judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Cluj, Bistriţa, Mureş...
Trufele sunt ciuperci comestibile care cresc in zonele de munte si de deal pe radacina copacilor, in cuiburi, precum cartofii.
Mai multe, vezi aici:
www.agro-alimentar.portal-romania.ro/trufe.htm
Trufele sau diamantele negre cum le numesc francezii, nu sunt acele bomboane negre din ciocolata, cum ar crede multi dintre noi. Ele sunt niste ciuperci, ce cresc sub pamant avand forma rotunda cu gleba exterioara in forma piramidala. Trufele reprezinta un adevarat deliciu culinar, fiind extrem de apreciate in restaurantele marilor orase ale lumii.
Trufele se numara printre cele mai pretentioase alimente de pe fata pamantului.Gustul exceptional al trufelor le plaseaza in varful gastronomiei. datorita gustului fin si parfumat Daca primul loc, in topul produselor de origine animala, este ocupat de icrele negre, in cazul produselor de origine vegetala, prima pozitie este detinuta de trufe. Cresc doar in simbioza cu anumiti copaci: stejar, fagi, plopi, aluni, pin, tei. Trufele sunt ciuperci micorizate. Micoriza este simbioza intre radacinele plantelor superioare cu miceliul unei specii de ciuperci sau convietuirea stabilita intre anumite categorii de ciuperci si radacinile unor plante superioare. In acest caz planta superioara micorizata asigura ciupercii glucide, vitamine, substante stimulatoare de crestere si fructificare iar ciuperca furnizeaza plantei azot, fosfor si alte elemente in forma usor asimilabila. Datorita acestei relatii simbiotice plantele cu micoriza cresc mai bine iar ciupercile fructifica mai abundent. Trufele se gasesc la cativa centimetri sub pamant, ele se afla chiar si pana la 70 cm sub pamant, dar in general se gasesc de la 5 la 30 cm depinde de PH-ul solului.
De asemenea, o alta calitate a trufelor, exceptand gustul, ar fi ca sunt afrodisiace.
Soiuri de trufe
Soiuri de trufe recoltate din fora spontana cu valoare gastronomica sunt de 3 feluri: cele de vara, iarna si trufele comune. Cea mai rara dar si cea mai apreciata specie fiind trufa alba (tuber magnatum). Soiuir de trufe se gasesc si in tara noastra cum ar fi: tuber macrosporum(trufa neagra), tuber aestivum (trufa neagra de vara sau trufa varatica)tuber uncinatum(trufa neagra de toamna) tuber magnatum(trufa alba)tuber Choirmyces meandriformis (trufa porceasca)mai sunt si alte specii care se gasesc fara valoare gastonomica
Pentru cei ce cunosc aceasta comoara a naturii vor fi incantati de a putea cumpara aceste trufe recoltatte de catre noi si echipa noastra direct din Romania prin societatea noastra, nu numai din tarile cu traditie si considerate deja ca mari gurmanzi si savuratori de trufe si produse cu trufe.
Cu aceasta scurta prezentare ne adresam atat maiestrilor bucatari, cat si pentru cei in arta culinara care cu siguranta cu ajutorul acestor produse vor face de neuitat mancarurile datorita gustului fin parfumat al trufelor
Daca vam desteptat caracterul ciudat al trufelor nu ezitati sa ne contactati puteti sa vizitati si pagina noastra de web:http://www.trufavest.ro si sa ne contactati pentru informatii la e-mail:info@trufavest.ro,telefon/0726251862sau 0748679526
Cresc si in Romania, dar mai nou le poti si cultiva se pare. Poti gasi informatii pe www.cultivaretrufelor.eu Succes!
Laura1092 întreabă: