În diverse feluri, pe baza unor teoreme legate de dreptele paralele și depinde de fiecare caz în parte.
Păi dacă există o secantă vor apărea unghiuri alt.int, alt.ext, corespondente congruente, dar trebuie să le denumești întâi (ex: unghiul 1, unghiul 2)
Daca exista o secanta care formeaza unghiuri alterne interne, alterne externe si corespondente congruente atunci dreptele sunt paralele. Sau cand formeaza cu secanta unghiuri interne de aceeasi parte a secantei si unghiuri externe de aceeasi parte a secantei suplementare.
De asemenea dreptele paralele sunt dreptele care nu au nici un punct comun.
Exact,uite de astea nu mi-am amintit.Bravo si asa merge.Sa stii ca sunt mai multe feluri de paralele
Ms. Sper sa primesc fundita
Va mult mult as alege dintre andutsssaaaa si ooanonymoo dar nu stiu care mai bine vin deseara dupa teza sa gandesc mai bine va pup pa
Ok! Bafta la Teza.
Pai doua drepte sunt paralele daca nu au niciun punct comun.Bafta la teza!
asa e
Mai pe scurt cum fac asta pur si simplu as vrea o dem. ca sa imi dau seama mai usor
Pai gasesti un punct care este pe o paralale, de exempul punctul "P" si spui : Punctul P apartine dreptei AB si P nu apartine de AB dina astea 2 rezulta AB // cu DC.Nici nu imi mai aduc aminte dar depinde si une vrei sa demonstrezi ca sunt paralele:daca este patrat spui ca sunt paralele ca sunt patrat, daca e dreptunghi la fel.Ps:sunt in clasa a VIII-a si am trecut de 2 ani de ele da mai stiu cv.Bafta
Doua drepte sunt paralele daca pantele lor sunt egale. Presupun ca stii ce formula are panta unei drepte