| kGeorge a întrebat:

Cum pot tăia o țeavă din oțel(seacă) fără flex? Este mică, cam de mărimea unui tuberman dar destul de groasă în interior.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Bomfaier: https://bit.ly/3txMLdE Pentru otel. In copilaria mea nu era flex. Daca n-ai nici bomfaier cumperi o panza pentru bomfaier, o invelesti cu carpa la un capat si tai. Dureaza mai mult dar asta este. Asa faceam eu in copilarie.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cu bomfaier și stranspirație

| relian a răspuns:

Cu fierastrau de taiat metal, bomfaier cum zic unia.Dar te apuca sudorile pana tai, dar merge.
Fara scule nu poti taia nimic.Mai sunt cutere pentru metal, dar daca nu ai scule nici asa ceva nu ai sigur.

| Cehoslovacia a răspuns:

Daca nu ai o menghina sau ceva asemanator slabe sanse sa iasa ceva ok, ti-o zic din propria experienta.
depinde si ce scule ai, presupun ca nu ai pendular sabie, fierastrau cu arc, sabie.
o varianta buna dar putin cam greu de facut daca nu te pricepi e pila din diamant industrial.
mai am o varianta, dar e putin cam grea si risti sa te accidentezi

| Brizbriz a răspuns (pentru Salontanul):

Vorbesti cu Wolverine, ii dai un ban, si ti-o taie cu o gheara din adamantium... INSTANTANEUwinking (si filmezi momentul si faci un milioard de like-uri pe utube/fucibuci si faci bani la greu)

sau ti-a dat Salontanul raspunsul corect, eu am taiat metal DOAR cu panza de bomfaier, fara restul fierastraului, totul e sa intelegi ideea
si sa pui dintii in jos, cand tragi, nu cand impingi, altfel se rupe panza de bomfaier daca nu e prinsa in fierastrau, si sa pui niste hartie in jurul capatului de jos al panzei, unde pui mana

/je diploma de liceu: lacatus mecanic, prelucrator prin aschiere... big grinbig grinbig grinbig grin

| Anyo1988 a răspuns (pentru Salontanul):

Existe suport/maner pentru panza de bomfaier nu este scum si vine cu tot cu panza cel putin eu am luat unul de la un magazin din oras numit Max un fel de Dedeman dar mai mic...l-am luat acum cativa ani si sunt foarte multumit ( e drept am si bomfaierd insa mie mai util doar manerul acela ) este un suport in care se prinde panza la 1 cap in rest buna recomandare big grin

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Brizbriz):

Corect! Si eu am facut liceul teoretic, sectia uman, dar cu calificare lacatus mecanic. Am pierdut adeverinta dar in Carnetul de Munca scrie clar (1975): calificare B1, Baza. Pentru necalificati era B simplu si A.

| Brizbriz a răspuns (pentru Salontanul):

Da, si lucrez in IThee hee