anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca dupa divort, mama vrea sa faca o cerere pentru pensie alimentara, trebuie neaparat sa tin numele tatalui de familie, sau pot sa il iau si pe al mamei, am auzit ca daca n am numele lui de familie nu imi mai poate da pensie alimentara?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat ce-ai auzit. Indiferent de numele de familie pentru care optezi ai dreptul de pensie alimentara de la tatal tau, cel putin pana termini facultatea, dar nu mai mult de 26 de ani.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In certificatul tau de nastere scrie ca esti copilul tatalui. Indiferent ce nume vei purta va fi obligat sa-ti plateasca intretinerea (nu pensie alimentara) pana la 18 ani si pana la 26 de ani daca iti continui studiile.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Indiferent de numele pe care il porti daca tatal tau nu vrea sa ti plăteasca pensia alimentară nu conteaza numele, conteaza ca el sa fie OM sa si asume responsabilitatea cresterii unui copil, din moment ce el este divortat de mama ta se vede ce mult iubeste familia. Tu acum ce vârsta ai? M ai ai frati sau esti singur/ă la părinti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Trebuie sa divorteze, si eu as vrea sa mi schimb numele pentru ca nu vreau sa mai am nimic de la el, e un om jalnic, fac 18 ani in 2 luni, singur la parinti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Frumos sa judeci in nestiinta de cauza, a pus 400 de euro anul asta, si nu raspunde la telefon, divorteaza mama si cere pensie pentru ca altfel nu pune de buna voie.