Buna.Marimile nu au un standard universal, ci e o intreaga harababura menita sa te faca pe tine sa alegi unele magazine in detrimentul altora, in functie de care iti mangaie orgoliul mai mult :
https://youtu.be/7QwlT5f7H1c?si=-uSwNTcJGol4BKj-
https://youtu.be/hIoIFCF4000?si=Z_3w_49JdfJn5nhx
Fenomenul se numeste vanity sizing si se aplica atat hainelor pentru femei cat si hainelor pentru barbati.Pe scurt, cineva care nu este multumit de silueta proprie si care poarta marimea L la un magazin, maidegraba va cumpara de la alt magazin unde se potriveste aceeasi bluza sau aceeasi pereche de pantaloni, care, desi conform masuratorilor sunt tot marimea L, pe eticheta vor aparea marimea M. Efectul psihologic si starea de bine, mai ales daca doresti sa slabesti, te fac sa revii la magazinul care iti da impresia ca porti marimi mai mici.
Singurul loc unde femeia cumpără tot timpul din același loc e Jolidon.
Nu am cumpărat niciodată de la ei și nici nu cred ca o sa cumpăr prea curând de la ei
Pt ca e o moda cu hainele oversized si de asta la unele magazine un S inseamna de fapt L. Mai e si faptul ca magazinele fac intentionat marimi mai mari decat pe eticheta pentru a limita retururile pentru ca daca iei un tricou si iti e mic o sa il returnezi ca nu ai ce face cu el, dar daca iei unul si iti e mare o sa tinzi sa il pastrezi si sa il porti mai larg
Salut! Cum a spus si Dullcat, marimile difera de la un magazin la altul. Mi se intampla de multe ori si nu imi place.
Cand am fost in Italia, era un magazin nu ii dau nume care avea intr-adevar haine calitative, dar erau facute mult mai mari fata de marimea mea obisnuita. A trebuit sa iau cu 2 marimi mai mici, pentru ca marimea normala pe care trebuia sa o iau era foarte mare(o bluza o incapea pe sora mea care e cu 6 ani mai mare decat mine). Poate un anumit magazin considera ca conformatia generala a oamenilor e mai mare, alt magazin o considera mai mica.
Un sfat e sa nu cumperi marimea nepotrivita,chiar daca in mod normal aceea ar fi buna. Am o matusa care mereu cand imi cumpara haine, mi le ia cu 2 marimi mai mari si imi stau ca pe gard.