| Animeforlifee9921 a întrebat:

De ce daca vad o poza mai creepy, vreun caz mai trist despre cineva care a murit sau chiar si prin filme cand murea cineva,stau cu imaginile alea sau cu cei care au murit in cap foarte mult timp si ma gandesc obsesiv la ce am vazut sau auzit?
Mereu ramaneam cu niste traume mici daca vedeam ceva mai disturbing pentru mine.
Tin minte si acum ca era un tip pe Youtube care spunea ce sa nu cauti vreodata pe Google,iar la un moment dat era o tipa care facuse accident cu masina tatalui ei,iar eu am cautat-o bineinteles, fara sa gandeasca mintea mea de 11 ani ce ar putea fi acolo,dau la imagini si vad ceva care nici pana in ziua de azi nu mi-a mai iesit din minte. Era tipa pe asfalt,cu un picior cred,nici nu mai avea cap,tot ce ramansese din capul ei au fost niste bucati de creier si o balta mare de sange. Dupa mai caut,mai dau de o poza cu ea pe o targa,iar ce mai ramansese din cap era asa ca o "clatita" pe targa. Am ramas cu traume, iar de 3 ani ma gandesc obsesiv la chestia asta.
Ieri stateam si eu pe Tiktok,si imi apare la un moment dat o melodie pentru cei ce au murit in clubul ala Colectiv, iar eu mi-am amintit de stirea aia cu clubul si am cautat si eu pe Google sa vad daca sunt supravietuitori(eu aveam vreo 6 ani atunci cand s-a intamplat si nu eram curioasa,dar eu sunt si genul ala de om care se documenteaza bine despre un caz),ce mai fac si chestii din astea. Erau cativa acolo,doamne ajuta ca au scapat, dar la un moment dat au aparut poze si cu cei care au murit si dau de o poza cu 2-3 barbati arsi pana la sange,intinsi pe asfalt si aratau rau. Am ramas cu traume.
Odata la fel, mi-a aparut stirea cu scoala din Serbia si cu baiatul de 13 ani care si-a impuscat colegii,iar peste tot pe Tiktok apareau poze cu o fata,Ema sau cum o chema,a fost victima, iar atunci m-a cuprins un sentiment din ala de tristete,imi parea foarte rau pentru ea si acum imi pare.
Am eu vreo problema? Se pot rezolva vreodata problemele astea, sau voi ramane asa toata viata?

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

~De ce daca vad o poza mai creepy...stau cu imaginile alea sau cu cei care au murit in cap foarte mult timp~

ei, așa ești tu mai finuță, mai mimoză...

| J0B0MAT a răspuns:

Nu te mai uita la chestii care îți fac rău.

| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste compasiune, si e o binecuvantare sa o ai. Dar daca nu e inteleasa si acceptata corect de mintea ta, poate fi si un blestem pentru tine (drept urmare si ceea ce simti tu cand cauti chestii teribile).

| dullcat a răspuns:

Buna.Ai luat in calcul sa mergi la psiholog? Cam da, ai o problema din moment ce tot cauti imagini care te socheaza, desi pare ca intelegi efectul psihologic negativ pe care il au asupra ta. Poate ca traume e mult spus, ramane de vazut.E adevarat ca toti copiii mor de curiozitate si internetul nu e o sursa controlabila, sigura.Recunosc ca si eu ma speriam urmarind filme horror rated 12 sau 15 ani, cand aveam clar mai putin de atat. Am inteles ulterior ca nu degeaba exista aceste categorii de varsta si am asteptat sa mai cresc.In prezent nu ma mai socheaza prea multe, ba chiar rad la filme horror.laughing Dar daca pe tine inca te impresioneaza in mod negativ si tu exact aceste senzatii le cauti, chiar daca ai mai crescut, nu cred ca e ok deloc.

| KovacsB a răspuns:

Scoate routerul din priza si dezactiveaza datele mobile la tel pana mai cresti.

| Animeforlifee9921 explică (pentru dullcat):

Am vorbit cu o doamna psiholog si a spus ca de saptamana viitoare voi merge. Am intrebat dinainte pe TPU ca sa ma obisnuiesc cat de cat si sa nu imi fie greu acolo ca sa nu ma mai duc.

| dullcat a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Bine de auzit.Asa e cel mai sanatos.