Pentru situatia in care persoana nu mai primeste indemnizatie de somaj si nu realizeaza niciun venit impozabil, Administratia financiara poate elibera o adeverinta din care sa reiasa ca nu are venituri impozabile( inclusiv din salariu).
De la oficiul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din orasul tau, asta in conditiile in care esti inscris la somaj.
De la Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca sau de la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca). nu mai stiu exact
Daca esti in perioada cat primesti indemnizatie de somaj atunci adeverinta se primeste de la AJOFM din judetul tau. Numai bine!
Iar daca nu primesti somaj asa cum spun si cei de mai sus, se da o declaratie pe proprie raspundere ca nu esti angajat
Multumesc pentru raspunsuri. Dar pentru o persoana care doar nu are loc de munca? adica firma la care a lucrat a dat faliment si a ramas fara loc de munca dar nu a primit indemnizatii de somaj si nici nu a fost inscrisa pentru a primi astfel de indemnizatii. Ptr aceasta persoana de unde pot face rost?
Tocmai am vazut ca ai mentionat de administratia financiara. Adevarinta in cauza trebuie scoasa neaparat de persoana care o solicita sau poate merge si altcineva?
Eu am depus cererea pentru. fiul meu, avand cartea lui de identitate dar, mi s-a spus ca adeverinta i se va inmana personal( nu stiu daca regula este general valabila!).