Aiureala. Stai linistit! Nu te verifica nimeni. Cat consumi aia platesti. Nu este nici o lege sa schimbi becul. Le vor scoate pe cele cu filament si vei cumpara singur becuri noi, LED. Altfel, sa stii din experienta mea, consum mai putin de cand am numai becuri LED.
Multumesc.
Eu am becuri led. Sincer, nu am simtit nici o diferenta.
E drep, ard doar doua si numai seara.
Eu am 10 becuri led. Cand am trecut de la cele cu filament (le-am inlocuit pe toate o data) la cele LED m-am uitat pe contoar, de curiozitate si dupa o luna din nou. Ambele luni au fost in sezonul vara (iunie si iulie. S-a vazut diferenta. Multumesc si eu pentru apreciere!
Si eu le-am inlocuit pe toate. Dar folosesc numai doua in mod curent. Nu am scris clar. Restul sunt folosite putin si arareori.
1. Zero adevăr;
2. Nimic, din moment ce nu interesează pe nimeni. Dar ar trebui să se gândească să le schimbe ca să nu plătească aiurea curent ars degeaba.
Eu am auzit. Si am vrut sa verific.
Le poate trece prin cap prostia. Ca fabricantii de astfel de becuri trebuie sa aiba incasari.
Iar oamenii aia chiar consuma putin.
Dar era intr-o emisiune a lui Dan Creța. La el am mai auzit tampenii. E cam incult tipul, chiar daca e la radio.
Nu.
Lumea isi verifica singur factura de curent.
Cei care sunt mai destepti, isi schimba becurile cu filament pe Led.
In cca. 6-8 luni, banii economisiti platesc deja costul noului bec, iar mai departe consumul /costul scade de cca 8 ori!
Pentru a avea acelasi lumina, trebuie sa cumperi bec cu lumina naturala si putere de cca. 8 ori mai mic (decat cel anterior, cu filament).
De exemplu, pentru inlocuirea becurilor de 100W cumperi bec cu Led de 11-12W.
Https://mathaus.ro/......0011168287 - costă sub 10 lei și oferă 1500 de lumeni. Și nu te oprește nimeni să pui 2 sau 3 la lustra din sufragerie. Sau la o lampă de birou.
Dacă la lumina asta tu nu vezi să citești sau să croșetezi, mă tem că ai nevoie de un control la oftalmolog.
h0r14 întreabă: