| luiza35 a întrebat:

Hey! Anul viitor voi pleca in Franta, este posibil sa raman mai mult timp acolo si am o problema cu numele de familie, numele meu are terminatia "escu" si am inteles de la o cunostinta care la fel are un nume cu aceasta terminatie, cum ca ar insemna ceva in franceza, asa ca l-a schimbat in "...esco". Ma gandesc ca poate inseamna ceva ciudat sau urat din moment ce spunea ca lumea se uita ciudat la el. Stiti cumva ce ar putea sa insemne? Nu sunt experta la Franceza, inca mai invat, iar pe net nu am gasit nimic. Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

"Esco" este un sufix si atat! Inlocuirea sufixului "escu cu "esco" este un fel de frantuzire a numelui romanesc, o metamorfoza care pentru noi, romanii, "suna" ciudat.
In schimb, pentru francezi, numele cu terminatia "esco" "suna" mai armonios decat daca ar fi fost cu terminatia "escu".

De altfel, multi romani stabiliti in Franta aleg sa-si frantuzeasca numele --- nume precum Popescu, Ionescu, Balcescu devin Popesco, Ionesco, Balcesco care nu armonizeaza deloc cu romana.

| luiza35 explică (pentru alessia5158):

Multumesc mult, m-am linistit, credeam ca inseamna ceva!