Https://i.postimg.cc/90ZQVDsG/20240601-113842.jpg
Am incercuit aici in caz de nu va dati seama la ce ma refer
Recomandarea mea este să îți acoperi rana cu un bandaj steril și să eviți mersul la sală până când rana este vindecată complet sau suficient de bine încât să nu mai fie un risc major de infecție sau reaccidentare.
Atunci când pielea este desprinsă și se vede carnea, există un risc semnificativ de infecție. Este important să cureți rana foarte bine cu apă și săpun și să aplici un antiseptic (apă oxigenată, alcool medicinal sau betadină) pentru a preveni infectarea. Dacă mergi la sală crește riscul de infecție și poate încetini procesul de vindecare, deoarece transpirația și echipamentele de sală pot fi surse de bacterii. De asemenea, mișcările repetate pot agrava rana.
Parerea mea ca nu trebuie sa-ti faci griji. Oricum evita cat poti sa intri in contact cu alte obiecte pe zona afectata si s speli bine cu sapun dupa si sa dezinfectezi.
Nu se vede imaginea.
Dar daca e rana deschisa (se vede carnea, zici) atunci trebuie ca locul sa fie bandajat.
Poti vedea acum? Trebuie doar sa apesi pe link si te redirectioneaza
Acum se vede. Stiu cum se procedeaza dar primul link nu era bun.
Nu e rana mare. Dar e de preferat sa pui un mic plasture acolo, pentru ca e in palma. Iar la sala, va "roade" acolo.
In cat timp se " inchide " rana intrucat sa nu mai folosesc plasture?
Nu stiu. Depinde de multe. Daca locul e umed, se inchide mai greu. Depinde si de tipul tau de piele.
Alinta-te si tu o zi cu plasturele.
Asta spun, pana Luni la scoala ma gandesc ca nu mai e nevoie de plasture, nu?
Iti dau si un update jos ca parca deja nu se mai vede asa rau, ce zici?
Ti s-a luat primul strat de piele sau ai avut mainile uscate si acolo a crăpat putin pielea.
Parcă ai fi un pui de găină abia iesit din ou.
Pune un plasture steril.
N-ai nimic, nu se moare din asta.
Servus, Robert! Eu zic sa ai grija cu rănile astea că nu-i de joaca. Ia-ți o crema hidratanta ceva, curăță locul bine, date repede cu crema.
Știu eu una buna, (cu aloe Vera galbenele și propolis, antibiotic natural)
daca nu găsești nimic in comerț. Da' vezi nu chinezării la 4lei. Sănătate!
Mama cum arata...ma mir cum se mai respiri inca, trebuie cusuta rana sa nu iasa matele pe acolo!
Daca nu incercuiai tu nici nu imi dadeam seama unde era...am auzit ca cica daca nu bagi orice zgarietura in seama e posibil sa devi barbat, nu stiu ce inseamna cuvantul asta, e un cuvant vechi, nu se mai foloseste azi.
Chiar nu ai patit nimic.
Lasa rana dezvelita ca sa se usuces si vindece rapid, ca nu ti s-a intamplat nimic.
Nu recomnad sa pui nici o crema pe o rana deschisa, doar sa speli si dezinfectezi julitura si sa o lasi sa se vindece, fiindca nu este grva, nu curge sange, deci este superficiala.
AAALEXAAANDRUUU întreabă:
catalin542000 întreabă: