Ca sa faci inca o partitie adica local disk d trebuie sa stergi prima partitie(C) si sa o refaci din nou dar de o marime mai mica pentru a avea memorie si pentru a crea a doua partitie adica local disk D, cel mai simplu o faci cand reinstalezi windowsul
Nu este neaparat sa schimb windowsul, cum am mai spus profesoara mea de informatica mi-a spus ca merge cu programu ala, dar nu stiu sa il folosesc!
De aici il downloadezi: http://www.partition-tool.com/
(sa debifezi cele doua chestii de la sfarsitul instalarii si nu introduci nici un e-mail acolo)
dupa ce s-a terminat de instalat -> dublu click pe icon -> go to main screen -> resize/move partition -> in partea de sus o sa iti apara un chenar redimensionabil -> tragi din partea dreapta inspre stanga -> asta reprezinta spatiul pe care vrei sa il dai partitiei d -> ok -> dupa ce ai facut asta in acea lista o sa iti apara : " unallocated" -> click pe el -> create partition -> " partition label" pui un nume, " create as" NEAPARAT logical, " file system" ntfs, " drive letter" poti alege orice litera, " cluster size" lasa default -> ok
dupa ce ai facut asta trebuie sa dai pe butonul " apply" din acea bara de sus. in acel moment o sa inceapa procedura, o sa ceara restart, ii dai, si il lasi sa isi faca treaba
Degeaba ai Easeus partition sau alt program profesional(am încercat mai multe)tot va trebui să reinstalezi windows pentru că se strică fișierele de unde împarți discul, în cazul tău C pe care e windows
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: