| Marius131415 a întrebat:

Poti sa ajungi programator sau editor video sa castigi bani frumosi nevand un iq foarte bun? Eu unul consider ca trebuie sa fii si inteligent

23 răspunsuri:
| RealKing01 a răspuns:

Pai daca stii multe despre HTML si toate rahaturile normal ca esti destept, eu activasem pe o comunitate de Counter Strike si stiam foarte bine platforma IPB (Invision Power Board) eram Administrator acolo.

| Marius131415 explică (pentru RealKing01):

Pai da, dar ca sa ajungi sa cunosti sa faci asta nu iti trebuie inteligenta? ca banuiesc ca un om care nu are inteligenta buna nu poate sa inteleaga.

| RealKing01 a răspuns (pentru Marius131415):

Inteligenta o dobandesti de la scoala, sau daca nu-ti placea invatatul e problema ta.

| Marius131415 explică (pentru RealKing01):

Pai asta zic, dar un om care nu a invatat nimic niciodata, nu e cazul meu, nu are cum sa devina programator sau editor de nu stiu ce nivel cand iq-ul lui e deplorabil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa fii editor video trebuie sa cunosti niste scule cu care lucrezi
sa fii programator trebuie sa iti mearga si mintea binisor, asta daca nu vrei sa fii mediocru in ceea ce faci.

Bula
| Bula a răspuns:

Pentru programare iti trebuie inteligenta.
Pentru editare video sau grafica ai nevoie de simt artistic.

| Marius131415 explică (pentru suntserios):

Frumos raspuns, dar ca sa ajungi editor sa fii foarte foarte bun nu ai nevoie sa iti mearga mintea aia cat de cat?

| RxTx a răspuns:

Eu cunosc personal un programator care la testele IQ nu face nimic nici măcar nu trece de cea de a treia pagină că nu înțelege nimic nimic din ele.
CHIAR A RĂMAS SI REPETENT IN CLASA A 7 A
Dar a regularizat cursul apei pe Dâmbovița a pus calculatoare HC-uri care comunică prin telefon la alt HC central care calculeaza se gândeste dă comandă la ecluze.
A mai făcut o firmă care avea 250 de magazine.
a mai făcut trafic de copaci pădure peste vama la nivel de vapoare
a mai făcut trafic de tot felul de alimente care erau mai ieftine in alte țări.
Până la urmă a ajuns să aibă 25 milioane de euro datorie pentru ne plata TVA la stat
si omul a luat BAC-ul la vasta de 50 de ani pe pile si pe șpagă
A fost programator a resusit prin spagi sa ajungă să lucreze in locuiri interesante din țara acesta acum are o vilă pe Mareșal Averescu in bucurești aproape de Arcul de Triumf.
Testele IQ sunt o tâmpenie nu arată nimic.
Omul asta face afaceri intre țări acum cumpăra ceva vapoare cu zahăr intr-un port le vinde in altă țără le dă la schimb pe vapoare de armament apoi le vinde in altă țară unde urmează să începă un război.
Si tot așa.
Si ce legătură are cu testele IQ pe care nu le poate înțelege.
Dar acest om ține minte măcar 100 de numere de telefon direct in creierul lui pentru că el nu se mai atinge de nici un calculator de nici un computer de nici un telefon nici nu vrea să dețină telefon personal
si când are nevoie să dea un telefon cere un telefon de la unul din angajati si scrie numărul de telefon din minte.
pentru ca sa nu poată cineva să dovedescă că el a vorbit că el a propus să iasă partidul x in țara y să ajungă la guvernare pentru că aia de la partidul acela i-au promis lui că ii cumpăra un vapor cu ce mai are el de vânzare.
SI el sponsorizează multe partide din multe țări din astea in curs de dezvoltare și de stânga si de dreapta chiar dacă sunt la putere chiar dacă sunt in opoziție le dă la fiecare cam 5 milioane de euro ca să fie bine să cumpere de la el centrale telefonice sau cine stie ce alte lucruri il apucă să vândă statului respectiv.
Are mai multe cetățenii din mai multe țări.
Așa că pot exista oameni care au rămas repetenți si se descurcă in viață la nivel dinasta mare de tot.

| darrio2007 a răspuns:

Bine zis. Trebuie sa stii foarte bine ceea ce faci. Plus inteligenta.

| Marius131415 explică (pentru Bula):

Exact,dar si ca editor, deci poti sa ai iq-u scazut si sa faci lejer meseria asta? zic la un nivel inalt, nu in imovie ca begginer.

| Marius131415 explică (pentru RxTx):

Pai da, dar il duce mintea ...nu e vorab direct de scoala, ci de faptul sa te duca mintea, tu nu inteelgi chestii logice simple dar te faci programator...

| Marius131415 explică (pentru darrio2007):

Evident,chair daca editor video se bazeaza pe partea artistica tot ai nevoie de iq bun sa intelegi chestii mai complexe.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Marius131415):

Nu mi se pare editarea ceva de inteligenta extream cat de mult execrcitiu si experienta.

Pai nu sa fii geniu, dar să te ducă mintea cat de cat, repet nu la nivel de începător, la nivel înalt?

Dar pentru cine as putea sa lucrez? ca eu stiu sa lucrez in imovie, acolo nu e greu.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Marius131415):

Daca ai experienta, atunci nu mai esti beginner (incepator).
Pentru a fi artist grafic trebuie sa ai fantezie si creativitate.

| Marius131415 explică (pentru Bula):

Pai experienta intr-un program imovie de copii....mai sus habar nu am, iti trebuie fantezie si creativitate, dar totodata si atentie sporita.

| NLS a răspuns:

Pentru programare ai nevoie de inteligenta, si mai ales de gândire analitica.
Sa fii capabil sa despici o problema complexa in părți simple, ce se pot rezolva ușor.

Pentru a deveni editor video nu ai nevoie de un asemenea nivel de inteligenta nici pe departe, iti trebuie, cum a specificat și Bula, doar simt artistic și nițică imaginație, mai exact, capacitatea de a-ți imagina ce vrei sa iasă la final.

Si mai trebuie sa înveți programul.
Oricât ar fi de complex, daca zilnic faci doar asta, in 3 sau maxim 4 ani, ajungi la nivelul acela dorit de tine, acolo sus.
Totul e sa fii perseverent și sa lucrezi mult, foarte mult.
Nici măcar nu ai nevoie de cursuri.
E plin YouTube-ul de tutoriale de Premiere și Resolve de cea mai buna calitate, timp și voința sa ai.
Si un PC decent.

| Mihai0101 a răspuns:

Ca si programator pune un cod facut de tine sa vedem si noi ce lucrezi ce sti sa constuiesti in piton / c++/java si altele sa-ti putem zice si noi o parere

| Marius131415 explică (pentru NLS):

Pai si pur si simplu poti sa ajungi editor la nivel inalt, tu fiind chiar semi-analfabet? eu ma indoiesc grav ca un om care nu are un iq decent poate sa ajunga asa usor la bani multi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Inteligența este capacitatea de a te descurca în viață. Nu te lua după testul iq.

| Marius131415 explică (pentru sadrian46):

Ok, deci un om care nu are o inteligenta buna, adica sa fie chiar considerat cu o inteligenta scazuta poate sa ajunga editor video sau sa castige bani frumosi? eu ma indoiesc grav, chiar daca are vointa sa faca ceva.Ai vointa dar daca la 28 de ani vrei sa inveti sa editezi si tu ai inteligenta slaba, n-ai sanse.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Marius131415):

Adica sa fie chiar considerat. Conderația altora asupra inteligenței cuiva nu îi poate determina destinul. Tu te poți îndoi, doar să nu rămâi îndoit.