Sa-ti povestesc ceva: am avut un monitor Philips. Cu o luna inaninte de expirarea garantiei (2 ani avea garantie) s-a ars. L-am trimis in service cum scrie pe garantie. Cei de la service mi-au dat negatie ca nu-l pot reprara si am solicitat sa-mi fie inlocuit de catre magazin. Magazinul mi-a trimis altul mai scump pentru ca vechiul model nu mai exista. Am solicitat magazinului sa-mi trimita si noua garantie pe inca 2 ani. A refuzat pentru ca nu stiau legea. Cu dovada ca i-am contactat am facut reclamatie la ANPC si mi-au trimis si garantia si si-au primit si amenda cuvenita. Astazi am noul Philips care functioneaza foarte bine de circa 4 ani. Garantia a expirat de mult timp.
Se respectă clauzele din certificatul de garanție. Nimic din ce ai cerut aici nu va primi în aceste condiții.
Nu este chiar asa.
Bateria de la masina avea garantie 2 ani. Cu 2 saptamani inainte de expirarea garantiei "a murit". Am dus-o la atelierul care a montat-o pe masina, acesta a trimis-o la reprezentanta, reprezentanta mi-a trimis o baterie noua.
Si ca sa nu zici ca e unicat, am patit acelasi lucru cu un filtru de cafea mai special. Am obtinut filtru nou din magazinul de unde l-am cumparat.
Mai bine te-ai consulta cu un avocat, dar din ce stiu eu nu se poate.