"Catalinn" nu ceri nimic, decat putin respect pentru limba noastra, sunt de acord cu tine. Eu am luat "palme" de la utilizatorii TPU pentru asa o cerinta, nu mai comentez ca nu are rost.
De obicei intrebarile care sunt scrise incorect gramatical, sunt si incoerente, iar eu le resping-nu le trimit la corectat
Pai Bro, nu depinde doar de mine. Pot eu sa le resping pe toate dar daca nu mai sunt inca 2 care simpatizeaza cu mine, degeaba! Daca apare o intrebare incoerenta si incorecta din punct de vedere gramatical, atunci inseamna ca a fost aprobata de 3 persoane avizate.
@emil-daca cauti un tap ispasitor, sa stii ca nu ma "sacrific". Cat tine de mine imi fac datoria si incerc sa fiu corecta si obiectiva.
Sunt doua tipuri de greseli, unele realmente gramaticale referitoare la folosirea deloc sau nepotrivita a cratimei sau la scrierea cu 2i, altele rezultate din noul limbaj pretins prescurtat al celor ce comunica pe net, de tipul; Nuj, da din kuza ca nu vb cu mine sunt sp k imi vine sa mr. Poi, daca e asa... Cei ce fac greseli gramaticale(ortografice)sunt greu de recuperat, fiindca este vorba despre absenta deprinderilor, ceilalti insa scriu prost prin imitatie nestiind ca este o lipsa de respect sa trimiti astfel de mesaje.Prescurtarile pot fi acceptate numai in texte de uz personal(notite). Multi cred ca un astfel de scris se limiteaza doar la calculator, in realitate el contamineaza si scrisul de mana.Sunt semnale serioase ca in tezele elevilor incep sa apara astfel de cuvinte bizare precum"daca"sau "kuza". Categoria a doua este mai usor de recuperat.Personal recurg la mesaje cu atentionari, daca este vorba despre cineva din lista de prieteni.Am avut si rezultate.Comunicarea in TPU nu trebuie oprita, fiindca aici ni se adreseaza si oameni disperati si acestora numai ortografie nu poti sa le ceri. Mira
Da, ar disparea 90% din useri. De curand s-a introdus optiunea cu moderare intrebari pentru unii useri ai siteului. Si acolo apar intrebarile inainte sa fie aprobate pentru site. Exista trei optiuni: accepta, respinge si 'incorect gramatical'. Daca bifezi incorect gramatical, intrebarea ajunge la admini, care o corecteaza si o retrimit. Insa 95% din intrebari sunt incorecte gramatical. Oare ar fi o solutie sa le trimitem la corectat pe toate? Probabil ca ar aparea o intrebare la 2 zile...
Mie nu imi plac prescurtarile pentru ca nu inteleg nimic din ele dar gramatica defectuoasa ma scoate din sarite. Daca eu am putut invata la scoala, copiii din ziua de azi de ce nu pot? Pacat ca si unii adulti nu au trecut pe la toate orele... cu toate astea, mai sunt diferite greseli de "tipar" care sunt acceptabile...
Sa le ceri insa sa paraseasca TPU... votez pentru, desi nu cred ca s-ar simti acestia
Deh, nu vreau sa par rautacioasa, adevarul este ca ma mai amuz si eu cateodata dar nu incurajez acest gen aliterar
Nu ceri prea mult. Trebuie insa de facut distinctie intre a scrie gramatical si a scrie gresit din cauza de tastare, caci una este sa tastezi alaturi dar in context sa se inteleaga corect ce ai vrut sa spui si alta este sa scrii cu zeci de prescurtari folosind fel de fel de semne si abrevieri. Daca s-ar tolera absolut totul ce rost mai are sa scriem romaneste, scrie fiecare ce si cum vrea si ajungem intr-o buna zi sa nu ne mai intelegem.
Uneori nu ne mai uitam la taste la ce scriem si mai si gresim, cred ca tot omul greseste si cred ca si tu ai avut mai mult de odata greseli la scris:d...cred ca toti am vrea sa ajutam pe oricine si din cauza timpului mai facem si greseli pentru ca ne grabim si de celce mai multe ori scriem prescurtat-...majoritatea oamenilor care au internet fac acest lucru si la un timp te vei invata si tu cum sa invatat si mama mea chiar daca la inceput nu-i placea acum mereu scrie prescurtat(binenteles ca numai pe mes)
succes
Catalinnnnn iti propun sa ii ajutzi pe cei care nu stiu sa scrie corect in limba Romana prin a-i corecta, daca au interes sa o invetze, se corecteaza sidaca nu, tot incorect vor scrie
eu personal am invatat limba Romana la 12 ani si doamne ce greu mi-a fost
ma stradui sa ma exprim ca sa fiu intzeleasa
si am taria de a-mi cere scuze pentru expresii gresite sau greseli de ortografie
Problema grava nu ar fi cei care nu dau un raspuns coerent, ci aceia care pun o intrebare stupida.
@bro-abia acum imi dau seama cine este vinovatul principal:anna.asteptam sa-si faca mea culpa.
@anna-pai nu trebuie sa te sacrifici tu, te sacrificam noi pentru binele site-ului.
Frate, nu esti crezi ca esti prea dur? Daca ei nu vor sa invete, nu-i putem forta dar nici nu putem sa le impunem sa nu mai intre pe TPU.asta e distractia lor cea mai mare pana la urma.si cred ca nu strica nimanui sa mai afle lucruri noi si raspunsuri la intrebarile dificile.
Daca-ti arunci privirea peste umar, atunci raspunsul este clar: Da, ceri prea mult! Parerea mea este ca trebuie sa faci abstractie de intrebarile si/sau comentariile lor. Participa doar la discutiile pe care tu le consideri interesante. In fond, prostia nu trebuie starpita, ci tinuta sub observatie. Ma insel?
E deja vechi subiectul, si cata vreme nu esti unul din administratori, nu cred ca vei avea succes...
Dar pana la urma care e problema? chiar daca unii scriu incorect, si pun intrebari stupide [marea majoritate], lor probabil le e bine. ignorati intrebarile si raspunsurile stupide, si gata. fiecare cu viata lui. treceti mai departe, raspundeti intrebarilor ce va atrag, puneti intrebarile la care aveti nevoie de raspunsuri. vorba unui prieten "nu aveti o viata a voastra?". e penal. sper ca din lipsa de ocupatie, pentru ca daca intrebarea asta nu a fost pusa din acest motiv. e putin cam grav.
LePoneyBlanc întreabă:
anonim_4396 întreabă:
natalitza29051997 întreabă:
Stefa0072004 întreabă: