| Andrei_Dan_1997_bNXb a întrebat:

Sal va rog sa ma juati am un amplificator de camera am vrut sa leg o boxa si dintr-o data sa opri l-am scos din priza l-am bagat inapoi si se auzia doar sunetul de la trasformator pepartea unde era l; egata boxa mai tare se incazeaza foarte tare l-am desfacut si m-a vazut ca erau arse sigurantele amcumparat altele si pe alea lea ars va rog sa ma jutati

14 răspunsuri:
| Ironwin a răspuns:

Probabil sau ars tranzistorii finali si din cauza asta arde sigurantele. Cel mai bine este sa mergi la un service sau macar la un electrician mai "descurcaret".

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Ai ars tranzistorii finali din cauza boxelor, ai pus boxe mai mici ca impedanță ohmi si wati decat îi trebuie amplificatorului, si ai bușit finalii a intrat in ei un curent mare si i-a ars, sigurantele se ard repetat din cauză că ai scurt la finali, ăia trebuiesc urgent înlocuiti sau scosi din circuit, daca îi scoti din circuit atunci poti pune sigurante noi, atentie mare cand pui sigurantele asigura te ca sunt identici cu cei originali pe care i-a pus fabricantul, nu mai mari ca o arzi de tot nu mai mici ca pocnesc, cîti amperi au sigurantele lui originale? Nu ce ai pus tu, bîzîitul transformatorului indică clar o supra sarcină mare, numai face experiente că i ei foc cu el, mergi la un electronist priceput, sigurantele nu au voie sa se ardă oricum, ele sau ars deoarece au detectat un curent mare si prin arderea lor ai protejat celelalte piese, ca daca siguranțele nu se ardeau, lua foc aparatul se ardea altceva si era pa, nu il mai putea face nimeni deoarece sunt piese importante, este amplificator simplu sau cu radio, amplituner? Ce marcă este, si pe boxele alea ce scrie, wați si ohmi, si pe amplificator in spate ce scrie wati si ohmi in locasul in mufele de boxe.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ironwin):

Electronist ai vrut sa spui, electricienii nu se pricep la aparate.

| Ironwin a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu, am scris bine, un electrician "descurcaret" se pricepe sa inlocuiasca un final si o siguranta happy. Dar daca vrei tu, poate fii si un electronist.

| Andrei_Dan_1997_bNXb explică (pentru CristiDinBucuresti):

I pionner
surround amplifier digital la poze scrie intre 4-16 omi

Sal se pot anula finalul ala?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Andrei_Dan_1997_bNXb):

Nu ai cum trebuie sa ai toti finalii buni ca asa este conceput de fabrică. Dul la un electronist il va repara el.

Si si scop oare reparatul? finali

Nu am inteles la ce te referi

Aa scuze de greseala zic ca i scumpreparatul adica finale alea

Numai un electronist i ti poate spune cît costă după ce il măsoară si vede ce are.

Am fost la un electronist si mia zic ca ori s-a umflat ceva codestor si a puscat ori sau ars finalulo zi cam in jur de 50-60 delei ma costa

Super merită reparat numai sta cu el asa ca il arzi de tot, posibil sa nu ai finalii arși ci doar un condensator din etajul de preamplificare care a pus in scurt finalii. Succes la reparat.

L-am scos din functiune oricum nu pot sa il folosesc i tot in protectie si mersi de ajutor