Daca nu doreste sa se descarce, nu o obliga. In cateva zile se va calma si exista sanse destul de mari sa iti spuna singura motivul pentru care are aceasta stare.
Cand se intampla ceva ce marcheaza un om, are un soc care se manifesta prin plans, nervi, ignoranta. Este necesara o perioada pentru a se calma, apoi va fi capabila sa iti spuna ce s-a intamplat. Orice ar fi, sustine-o, spune-i ca esti langa ea, o sustii si poate sa iti spuna orice. Ofera-i o imbratisare, fa-o sa rada, evita subiectul acesta un timp.
Motivu mi-la spus dar nu vreau sa il fac public...acum nu stiu depinde de ea eu i-am spus ca o las si dacamai e ceva sa imi zica, ea nu evita sa vorbeasca cu mine ptca in mine are cea mai mare incredere
Atunci sa vorbeasca, sa spuna ce doreste. Daca vrea, sa se descarca, spune-i ca o asculti. Analizeaza situatia: de ce spune ca e vina ei? Poate se "condamna" pe nedrept. Incercati sa analizati situatia si sa fiti cat mai realisti. Plange o zi, plange doua, dar sa nu planga noua. Sa raspunda la intrebarile: "S-a intamplat! Acum ce crezi ca se va intampla? Ce vrei sa faci? Cum gandesti situatia si de ce asa?". Eu cred ca nu ar trebui sa o lasi, are nevoie de tine, chiar daca nu recunoaste direct acest lucru. Daca o vei lasa, se va deprima si mai tare