Hai sa iti fac un rezumat.
In domeniul IT, legat de facultate ai doua mari optiuni in Romania;
-facultatea de Informatica
-facultatea de Automatica si Calculatoare.
La informatica se face tot ceea ce tine de programarea software. In facultate vei face informatica si ceva matematica, fizica aproape deloc.
La Automatica si Calculatoare lucrurile sunt mai complexe un pic, in ideea ce sunt mai multe sectii. Inca de la inceput se imparte in doua mari ramuri
-Automatica - unde se face atat informatica (proportie mai mica insa), matematica destul e serioasa si fizica destula. In final din acesta specializare iesi inginer si vei sti, cel putin in teorie, tot ce tine de automatizarea sistemelor, de robotica, senzori si alte asemenea lucruri. Un exemplu ar fi spre exemplu sa lucrezi la automatizarea unei benzi de lucru intr o fabrica (acei robotei care asambleaza masini la Dacia spre exemplu)
a doua sectia este Calculatoare si Tehnologia informatiei, care prin anul III se desparte si ea in Calculatoare si Tehnologia Infomatiei.
La calculatoare faci ceea ce tine de programarea hardware si de arhitectura hardware. De la proiectat microcipuri pana la programarea lor.
La Tehnologia Informatiei faci cam acelasi lucru care se face la Informatica adica programarea software cu diferenta ca treci si prin alte materii precum fizica (ceva de baza prin primul an, electronica, electrotehnica)
Cu ambele ajungi cam tot pe acolo.
Alege ceva la care înveți și hardware.
Sau alege biotehnologie, bioelectronica. Este viitorul, cu au fost PC, internet, telefonie mobilă toate la un loc.
La fizica la automatizari faci magnetism sau unde magnetice, sau doar din partea de electronica si electrotehnica? Intreb pentru ca asta fac acum in clasa a 11-a si profesoara mea e cam bata.
Nu stiu exact programa, dar sigur o gasesti pe site urile facultatilor
La facultățile de inginerie electrică, la fizică nu se învață chestii „ieșite din comun", ci doar noțiuni de fizică necesare studiilor de la celelalte materii: electromagnetism, ceva fizică cuantică (pentru a pricepe cum funcționează de fapt semiconductorii), chestii din astea.
Marie308 întreabă: