| drug41 a întrebat:

Acum 2 luni m-am "combinat" cu o companie care ofera un job in Danemarca si am semnat cu ei un contract cum ca ma angajez sa le platesc in primele 3 luni de salariu o taxa de 500 euro/luna. Acum as vrea sa ma retrag inapoi in Romania si nu mai o sa am nici un venit sa le platesc, iar in baza documentului semnat de mine ei ar fi nevoiti sa ma dea in judecata pentru a recupera ultima transa de bani. Aici vad ca apare art.478 paragrafiul 1 al.5 daca sunteti cunoscatori ai legii, m-ar ajuta foarte mult sa imi spuneti care ar fi consecintele daca nu voi mai plati si cam le ce sa ma astept. Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din ce cod/lege este articolul respectiv?
In mod normal ar fi trebuit sa fie o trimitere la Codul civil, dar in acesta, la art. respectiv, este ceva fara legatura cu contractul tau.

8 răspunsuri:
| Seby_Damian_1997 a răspuns:

Cel mai bine, intreaba pe cineva care are cunostinte sau daca ai tu in politie sau ia legatura cu un avocat!

| pufulescu a răspuns:

Wooow prietenas! Dar ce salariu aveai acolo, de era taxa 500 PE LUNA? 2000 de euro poate, la asa salariu sa ceara taxa un sfert... Ce job zici ca aveai?

| drug41 explică (pentru Ioandelasal):

Aici scrie " acest instrument de creanta poate oferi o baza pentru executarea silita imediata, in conformitate cu Codul de procedura civila art.478 paragraful (1) al. 5

| drug41 explică (pentru Seby_Damian_1997):

Da

| drug41 explică (pentru pufulescu):

Din 1900 euro, m-am trezit ca raman in mana cu 180 euro pe luna. te rupe aici plata care o faci la stat casa intretinere etc. asa ca mai bine lucrez la penny si dorm pe perna mea happy

| drug41 explică:

Aici scrie asa : "acest instrument de creanta poate oferi o baza pentru executarea silita imediata, in conformitate cu codul de procedura civila articolul 478 paragraful1 al.5

| pufulescu a răspuns (pentru drug41):

Hmm, 180 plus 500 pe care nu i-ai mai fi dat lor dupa 3 luni se aduna ceva bani... Eu zic ca trebuia sa stai macar un an ca sa pui un banisor deoparte, sa ai capital pentru cautarea altui loc de munca evident mai bun!
Acum nu stiu ce munca faceai, cat era de greu, sunt locuri in constructii sau la ferme de unde au plecat oamenii val-vartej.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru drug41):

Din ce tara esti?
Codul de procedura civila al Romaniei are alte prevederi, la art.478, decat cele referitoare la executarea silita, citez:
"ART. 478
  Limitele efectului devolutiv determinate de ceea ce s-a supus judecăţii la prima instanţă
  (1) Prin apel nu se poate schimba cadrul procesual stabilit în faţa primei instanţe.
  (2) Părţile nu se vor putea folosi înaintea instanţei de apel de alte motive, mijloace de apărare şi dovezi decât cele invocate la prima instanţă sau arătate în motivarea apelului ori în întâmpinare. Instanţa de apel poate încuviinţa şi administrarea probelor a căror necesitate rezultă din dezbateri.
  (3) În apel nu se poate schimba calitatea părţilor, cauza sau obiectul cererii de chemare în judecată şi nici nu se pot formula pretenţii noi.
  (4) Părţile pot însă să expliciteze pretenţiile care au fost cuprinse implicit în cererile sau apărările adresate primei instanţe.
  (5) Se vor putea cere, de asemenea, dobânzi, rate, venituri ajunse la termen şi orice alte despăgubiri ivite după darea hotărârii primei instanţe şi va putea fi invocată compensaţia legală."