Acest lucru se intampla din cauza ca ai dat la 5. Din cauza ca in frigider este frig,iar tu deschizi usa frigiderului regulat se creeaza aceea diferenta de temperatura,se face putina apa,care apoi din cauza temperaturii foarte ridicate pe o perioada mai lunga se ingheata. Gandeste-te ca stai cu frigiderul mai mult inchis, decat deschis si trecerea brusca de la foarte frig la cald apoi iar la foarte frig produce aceasta gheata. Ce poti face este sa "dezgheti" frigiderul. In sensul ca trebuie sa il scoti din priza, sa scoti tot din el si sa retragi toata "zapada" aceea, atfel nu o sa scapi si o sa ti se strice. Eu am avut aceeasi problema, iar dupa ce l-am curata am dat undeva intre 2 si 3 si nu am mai avut probleme cu el. Sper ca te-am ajutat!
Din pacate este normal sa inghete de la 3-4 in sus. Mai ales, cu, cat este frigiderul mai mic, cu atat ingheata mai repede. Imi aduc aminte cand am aflat ca primele frigidere care au aparut aveau durata de viata "eterna" si producatorii au realizat ca trebuie sa le faca defecte, pentru ca altfel se cumpara un singur frigider pe familie. Sfatul meu este sa scoti toata gheata/zapada din el si sa il lasi pe maxim 3 si asa, tot o sa fie nevoie sa fie dezghetat o data la cateva luni, daca vrei sa nu se strice!
Ieri l-am pus pe 2..azi dimineata se auzea mai tare, iar pe peretele din spate iar s-a format o pojghita de gheata..Doamne,iar mi-am luat teapa...Ce are de face asa ceva?