Matreata este provocata de o ciuperca din genul Malassezia. Ca sa scapi de ea ai nevoie de un sampon antifungic din farmacii, îți recomand Vichy Dercos. Dacă totuși nu scapi, s-ar putea sa fie de alta natură: depuneri de la apa dura, dermatita etc.
Si eu m-am gandit la asta. Țin sa mențin ca când ma spăl pe cap, ma dau de 2 ori cu șampon, si apa sa zicem ca este fierbinte un pic. Am zis asta pentru ca multi zic ca apa trebuie sa fie rece, alti zic ca caldă. Cu samponul la fel, unii zic ca trebuie sa te speli de 2 ori cu șampon alții doar o singură dată. Nu am inteles o nici pe asta!
Orice tratament iei, după intreruperea lui, mătreața revine. Așa că invață să trăiești cu ea
Daca apa este fierbinte va irita scalpul (se produce și ușoară vasodilatație), daca este rece-rece iarăși nu e bine. Trebuie sa fie calda, dar nu fierbinte. N-are importanță de cate ori te speli cu un sampon atâta timp cât nu ataca ciuperca respectiva. Un sampon agresiv folosit de mai multe ori poate duce la un exces de sebum.
Am avut și eu mă mânca capul așa de tare că m-am tuns până la piele și pot să zic că a funcționat deci poți încerca această soluție, și după ai grijă să nu se mai formeze mătreață.
Nu trebuie schimbat șamponul mai des decât șosetele, nu pune mult șampon și clătește bine cu multă apă.