| Denila123 a întrebat:

Salut am si eu o intrebare
care cunoaste si stie
sa zicem ca am pierdut cardul sau am uitat pinu BCR
merg la banca si ai spun
si zice ca face alt card si peste o saptamana sa vin sal eau
trece o saptamane si merg la banca si spune ca na venit cardul si ami da decat pinu
si cardul spune ca na venit!
oare asa e in regula sau ????

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu stim procedura lor, mergi la ei si intreaba i.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Codul pin este eliberat de alta entitate decat cea care elibereaza cardul. Nu au voie sa fie impreuna pentru siguranta. Deci este normal.
In alta ordine de idei ar fi bine sa scrii corect gramatical. La intrebari frecvente spune ca intrebarile pot fi raportate si sterse daca:
"- întrebări care nu sunt formulate ţinând cont de regulile minimale ale gramaticii... ".
Eu nu ti-o raportez acum dar ai grija!

| Vântulalb a răspuns:

Sunt 2 situatii:
1. Ai uitat punul. Mergi la Banca cu cardul si CI. Vor reseta pinul si alegi altul nou.
2. Ai pierdut cardul. Primesti altul nou. In acelasi plic vei avea si pinul. Cei de la Banca nu il stiu.

| Denila123 explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc mult
acu v am reținut si mi-am adus aminte
sunteti omu care m ati ajutat sa cumpar o placa pci pentru internet la unitate acu 5 ani cred
imi cer scuze cu gramatica este ca am oprit corectoru la tastatura telefon?

| Denila123 explică (pentru Vântulalb):

Multumesc voi tine cont

| împreunăfacembine a răspuns:

Da, este normal

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Denila123):

Sa fii iubit!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Vântulalb):

Gresit! PIN-ul nu vine lka un loc cu cardul. Crede-ma! Am lucrat 4 ani la banci.

| LucianCosmin17 a răspuns:

Răspunde pe Instagram

| Vântulalb a răspuns (pentru Salontanul):

Te rog sa te hotarasti: ba ai fost militar, ba ai lucrat in Banci. Pardon, "la banci"? Ca ce?
Ultimul card pe care l-am primit eu acasa, avea in plic si codul PIN. Sigilat, evident. Dar erau impreuna.

Salontanul

Te rog sa te gandesti: am lucrat 27 de ani in armata, am lucrat 6 ani intr-un magazin de electrcasnice si 4 ani la banca, dupa pensionare! Ce-i atat de greu?

Salontanul

Apropo! Nu cred ca s-a schimbat regula intre timp! Eu nu mai lucrez din 2016 la banca dar pe vremea mea asa era regula: cardul separat de codul PIN si in ultima perioada se trimitea si prin SMS codul. Cred ca incurci instructiunile pe care sunt lipte cardurile cu cu codul PIN care venea in plic separat, scris sub subtanta razuibila ca la lozuri.

Nu incurc nimic!
Si nu stiu cum vedeai tu ce este in plic, din moment ce si la Banca ajung sigilate. Ca doar nu se tiparesc in Banca locala. Pe cel anterior l-am ridicat de la Banca si sigilat l-am primit. Angajatul Bancii nu l-a desfacut.

Salontanul

Vedeam pentru ca foarte multi oameni imi cereau ajutorul sa le scot bani de pe card. Nu le scoteam eu dar faceau activitatile sub supravegherea mea si, inchipuie-ti (minune mare), aveam si eu card (chiar 3 la vremea aceea) si-l primisem in acelasi mod. Punct. Nu trebuie sa-ti dau eu tie explicatii ca vad ca nu ai o gandire flexibila.

A, erai paznic la poarta. Punct, am inteles!

Salontanul

Si daca eram "agent" (nu paznic) nu inseamna ca nu vedeam ce se intampla. Spre deosebire de altii eu am si curiozitate, si abilitatea de a ma prinde rapid. Sa-ti spun cum era in banca mea: erau doua dulapuri cu sertare personalizate alfabetic. Intr-unul erau cardurile si intr-unul codurile PIN. Cel cu codurile PIN avea o usita care se bloca la fiecare sertar si o usa mare care acoperea totul si statea mereu incuiata. Cel cu cardurile era incuiat doar cu usa mare. Du-te in orice banca si ai sa vezi ca cei de la Front Office ies si te ajuta sa faci operatiunile de la bancomatul bancii sau la robot. Sper sa fi priceput ca tare greu iti este in asta lume!