| Sabin_Dan_1995 a întrebat:

Salut.Am terminat clasa a 12-a profil alimentatie publica si nu am mai dat atestatul..Am ceva de pierdut? Somajul il mai pot primi?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Atestatul este un certificat care atesta un nivel 3 de pregatire dupa absolvirea liceului. Pentru nivelul 3 avansat, probabil ca ar fi trebuit sa faci niste cursuri de specialitate( ospatar, barman) dupa absolvirea respectivului profil.

Poti primi indemnizatia de somaj chiar si fara acel atestat, ca orice absolvent. Important este sa te inscrii la AJOFM in termen de 60 de zile de la data absolvirii liceului --- termenul expira in 29 iulie! Ai nevoie de certificatul de absolvire a 12 clase(eliberat de secretariatul scolii, cu continut si forma prevazute in Hotararea de Guvern nr.749/2013) + carte de identitate + adeverinta de la medicul de familie. Dupa 60 de zile, daca nu te angajezi sau nu urmezi o alta forma de invatamant, tot la AJOFM, vei putea depune cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj (insotita si de alte documente, bineinteles ).

3 răspunsuri:
| miTzuliK93 a răspuns:

Atestatul e o diploma. Aicevade pierdut in ceeace priveste angajarea, sa zicem, pentru ca ar fi constituit un avantaj. Si da, in mod normal, somajul il poti prim.

| Sabin_Dan_1995 explică (pentru alessia5158):

Multumesc pentru lamuriri!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Faptul că nu ai dat Atestatul NU are nici o legătură cu ajutorul de şomaj!

Şomajul îl poţi primi; vezi detalii la linkul :
http://www.dolj.anofm.ro/Informare_absolventi.pdf

Toate cele bune.