| emanuelemanuel7 a întrebat:

Salut, aș vrea să știu vă rog mult lucrul acesta, dacă eu sunt în clasa a 8-a și am terminat anul școlar, dar am carnetul semnat cu anul2023-2024 pe el, cu toate notele, pot avea gratuitate la tren în vara, dacă am terminat deja clasa a 8-a?

8 răspunsuri:
| aizen0567 a răspuns:

"Elevii din invăţământul obligatoriu, profesional + inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (regio si interregio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic."
Da

| Hyperion7 a răspuns:

Da,daca nu era vizat pe anul curent de școală, n-aveai

| emanuelemanuel7 explică (pentru Hyperion7):

Păi da da eu am terminat anul școlar deja, trebuie să trec în a 9-a, se mai poate?

| emanuelemanuel7 explică (pentru aizen0567):

Eu trebuie să încep anul în septembrie, la liceu, si anul ăsta am fost in a 8-a, deci nu mai sunt într-o clasă acum ", se poate?

| Robert2526 a răspuns (pentru emanuelemanuel7):

Da se poate, anul scolar nu are pauza. Chiar daca ai terminat, anul scolar inca nu s-a terminat ( sunt care au corigente, etc). Chiar daca nu ai inceput liceul, ai statutul de elev si pe perioada asta de vara. Iti da bilet gratuit fara probleme. Bafta

| aizen0567 a răspuns (pentru emanuelemanuel7):

Tipule, nu ai treaba, problema ar fi fost dacă nu mai erai înscris la școală de loc, este precizat și în articol, atâta timp cât e vizat e ok

| aizen0567 a răspuns (pentru emanuelemanuel7):

Desigur

| Hyperion7 a răspuns (pentru emanuelemanuel7):

Dap,mergi fara griji!