| Ogot a întrebat:

Salut! Care este procedura cand trimiti ceva prin Fan Courier? Pot genera eu AWB? Ce trebuie mai exact sa am pregatit inainte sa ajunga curierul sa ridice pachetul? (Ca hartii ma refer) Ce primesc de la curier ca hartii? Cum ajunge in sistemul lui comanda?

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu poti genera tu AWB-ul. E generat de calculator, cand se preia comanda. Asta ca sa nu intefereze cu un altul. Ca daca tu poti alege, si altul poate alege, si atunci poate sa iasa un AWB identic. Dar calculatorul nu da niciodata unul care sa fii fost deja preluat.
Trebuie sa ai pregatit pachetul happy. Atit. Nici macar adresa de destinatie nu trebuie sa o pui pe pachet. Ea va fi pusa de curier, prin hirtia care va contine toate datele (adrese, numere de telefon, AWB, etc), care tot de calculator e generata.
Ca hirtii primesti una ca a fost preluata comanda, cu numarul comenzii, si, daca ai platit, si un bon fiscal, ca dovada ca ai platit.
Comanda ajunge in sistem cand o soliciti. Operatorul care iti cere datele o baga in sistem. Tu tot ce ai de facut e sa astepti curierul cu pachetul gata facut.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru cristi202):

Fals.
https://www.fancourier.ro/self-awb/

Chiar exista o secțiune pe site fan de generare singur al awb. Nu ii zici omului "Nu poti genera tu AWB-ul"

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, poți intra pe site la ei și îți generezi singurel AWB. Îl printezi și îl lipești pe colet. Curierul vine, scanează AWB și aia e. Mai plătești transportul daca ai ales sa îl plătești tu și nu destinatarul.

La fel de bine poți să nu generezi AWB și îl va face curierul pe loc când ridica comanda, dar asta va presupune sa pierzi timpul cu el acolo sa îi dai toate datele

| cristi202 a răspuns (pentru suntserios):

OK. Cu siguranta nu e de mult timp chestia asta, de aceea nu stiam. Lucrurile se mai schimba sad

Cum ii vine curierul? Il suna el direct pe soferul masinii happy? Nu. Suna la firma ca sa faca comanda. Acolo operatoarea ii introduce toate datele pe calculator. Soferul ii pune fisa cu AWB-ul si toate celelalte. AWB-ul il primeste pe hirtia ce i-o da soferul ca confirmare a ridicarii pachetului. Si poate nici nu o va face cand ia pachetul. Eu la inceput scriam adresele pe pachete, ca la posta, ca vedeam ca soferul nu pune nimic pe ele, desi stiam ca ajung cu fituica de la ei pe ele. Deci cu selfAWB, sau fara, nu are nimic de asteptat.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru cristi202):

"Cu siguranta nu e de mult timp chestia asta, de aceea nu stiam"

de mai bine de 4-5 ani.

Nu suna nimeni nimic ca suntem in 2022, se fac comenzi online din aplicatie sau pe site. Nu introduce nicio operatoare si niciun sofer nimic

| cristi202 a răspuns (pentru suntserios):

Eu sunam la FanCourier. Imi era mai simplu. E adevarat ca era cu citiva ani in urma.
Dar si asa, tot nu asteapta sa ii faca AWB-ul pe loc curierul happy

| Ogot explică (pentru suntserios):

Da, o sa comand online si banuiesc ca datele introduse acolo sunt puse pe AWB care este pus pe colet de sofer in momentul preluarii, corect? Eu primesc o hartie de confirmare, nu?