| Daniel26 a întrebat:

Salut, cum pot afla costul cat mai aproape de cel real al unei calatorii cu taxi de ex de la gara Basarab pana in zona Berceni, Aparatorii Patriei? Pe diverse site-uri vad o estimare de cca 25lei, mi se pare prea putin deoarece sunt cca 11 km + stopuri, deci sa ma astept la 100lei? A parcurs cineva o ruta similara?

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai e 1.7 ron km

25 lei pentru 11 km e o suma destul de apropiata de realitate

| Violleta2022 a răspuns:

Poti afla pretul real, daca intrebi 1-2 taximetristi!

| Daniel26 explică (pentru suntserios):

Da, dar asta daca nu ar sta la semafoare, ci ar merge in continuu. In plus, daca e si aglomerat. In ce firme de taxi din Buc. (daca esti din B.) ai incredere?

| Daniel26 explică (pentru Decxster):

Ok, merci! Daca esti din Buc., in ce firme de taxi ai incredere? (Care sa tarifeze corect.)

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Daniel26):

Pai da 25 lei e si in cazul in care sta, ca atlfel iese sub 20 lei.
na, poate sa te duca la 30 lei. Teoretic mai mult de atat nu ar trebuie.

In Bucuresti am incredere in Cristaxi si Cobalcescu mai ales cand ii chem prin aplicatie sau comanda telefonica.

Si mai multa incredere am in UBER insa.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru Violleta2022):

Exclus!
Mie mi-au cerut in Gara de nord, 50 lei pentru 2-3 km. Era seara, ploua si nu voiam sa merg pe jos. Mi-a facut cineva comanda prin firma, a pus ceasul si am avut de plata 4, 8 lei.

Bula
| Bula a răspuns:

In Bucuresti orice tarifare e posibila.
- Iti spune o suma, daca-ti convine, accepti
- Iti pune ceasul pe tarifare in afara localitatii sau de noapte sau si-si
- Face turul orasului pe diferite motive: reparatii drumuri, aglomeratie, confuzie etc, iar ceasul iti indica tot traseul
- Merge pe traseu "scurtatura", unde mai mult sta si asteapta, iar ceasul merge pe stationare
- Din greseala merge corect

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

25 ar trebui sa fie. Dar ia in calcul ca s-a scumpit combustibilul si, implicit si tarifele la taxi. Verifica daca preturile sunt actualizate. Fa comanda la un dispecerat taxi. Vor fi obligati sa-ti puna ceasul.

Răspuns utilizator avertizat
| Daniel26 explică (pentru suntserios):

Cum functioneaza Uber? Cum recunosti masina? Cum se plateste? Inainte de a te urca sau la final? Dar stii cam cat te costa cursa in avans?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Daniel26):

Exista o aplicatie pe telefon, iti faci un cont pe care il validezi cu cardul.

Cand vrei sa comanzi o masina stabilesti punctul de plecare si punctul de sosire si iti spune cat de costa cursa. Faci comanda si un sofer Uber iti va accepta comanda. Atunci o sa iti puna masina, numarul de inmtriculare poza si numele soferului si il astepti la punctul stabilit in aplicatie. Daca nu te gaseste te suna soferul.

Dupa ce e gata cursa, soferul opreste aplicatia din dispozitivul lui si plata se face automat de pe cardul tau. Nu ai nevoie de cash, nu umbli cu bani. Doar te sui in masina si cobori.

Factura o primesti pe mail de la cei de la uber.
In timpul cursei poti urmari pe harta daca soferul respecta traseul precalculat sau nu.

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Daniel26):

E o aplicatie de smartphone unde introduci datele cardului o singura data, la inregistrarea contului de client. Comanda o faci direct din aplicatie. E practic un "dispecerat" intre client si sofer.
Dupa numarul de inmatriculare.
Direct din aplicatie, iti ia automat suma respectiva de pe card. La finalizarea cursei.
Da, ti se face o estimare de cost minim-maxim.