| Purcărean a întrebat:

Salut, dacă pot citi o carte în engleză avănd cateva cuvinte necunoscute pe fiecare pagina în parte in jur de 1-2 înseamnă că știu limba la un nivel mediu? Pe partea de audio pot spune că nu am probleme cum de mic m-am tot uitat la seriale și filme dar dacă e să port o conversație pe moment cu cineva îmi vine foarte greu să mă exprim fluent și nu pentru că nu aș ști cuvintele ci cum să nu mai stau să mă gândesc cum să formulez.

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"pot citi o carte în engleză a... înseamnă că știu limba la un nivel mediu?"

in principiu, da dar mai e in discuție și conținutul cărții ăleia

| Purc?rean explică (pentru sierra1):

Sincer, citesc toate genurile de cărți

| RKBlue a răspuns:

Daca poti citi Harry Potter in engleza si sa intelegi aproape totul, esti pe drumul cel bun.
Ca sa poti purta o discutie in engleza, intr-un mod usor, trebuie sa exersezi. Unul dintre cele mai simple si utile moduri e sa faci meditatii la engleza(desigur, daca dai de un profesor bun care se axeaza pe conversatie e foarte bine dar poti da si de unul mai slab care se tine numai de scris si citit, ceea ce e naspa)

| Catrice a răspuns (pentru Purc?rean):

Genu' ca genu', da' se referea la dificultatea lor. Dacă îți dau sa citești Dostoievski în engleza, crezi ca te descurci?

| Purc?rean explică (pentru Catrice):

Am să încerc să citesc câteva cărți scrise de Dostoievski și am să îți spun care a fost experiența.

| sierra1 a răspuns (pentru Purc?rean):

Ok, ești cuuuul (așa se scrie?)