| Razvan500Raz500Razvan a întrebat:

Salut. FUNDA. Daca vreau sa lucrez pe Upwork trebuie sa fiu inregistrat la vreo companie sau pot pur si simplu sa-mi fac cont si sa incep sa fac task-uri / job-uri?

14 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Dacă vrei să lucrezi legal, îți trebuie SRL sau PFA.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru supadeceapa):

Du-te mama si ia-ti pastilele

NU, nu iti trebuie decat un cont bancar in care sa iti bage banii

ce spune ceapa ala mai sus e total imposibil, nu s-ar mai baga nimeni, o firma costa in tara asta vreo 4mii de lei din cate stiu eu

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru Zuzu1991):

Am scris foarte clar: ''dacă vrei să lucrezi legal''.

Te costă 300-500 de lei să-ți faci o firmă sau un PFA, puțin mai mult doar dacă plătești un avocat să ți se ocupe de acte laughing.

De ce să nu se bage nimeni? Se bagă. Profesioniștii, că numai ei fac bani din astfel de platforme, nu orice Gigel. Sunt multe comisione și taxe. Dacă faci asta pentru 3 lei mai bine mergi și vinzi pătrunjel în piață.

Dă-ți două palme și nu-mi mai comenta în viața ta. Am alergie la analfabeți funcționali.

Aha, oke
am scris un mesaj lung si plin de injuraturi, relativ la faptul ca si eu si cunostinte de ale mele am lucrat acolo fara firma
daaaar, tu, care ai placerea SADICA de a descuraja oameni, stii mult mai bine

apoi l-am sters, nu am chef de ban, oricum, spre deosebire de tine, eu nu trebuie sa traiesc, cu mine insumi cand STIU ca sunt o bataie de joc

supadeceapa

Traducere pentru proști:
Dacă vrei să lucrezi LEGAL, îți trebuie firmă.
Dacă vrei să lucrezi LA NEGRU, nu.
Ocolește-mă, analfabetule.

Răspuns utilizator avertizat
| Zuzu1991 a răspuns (pentru Hyacinth):

?!?
citeste raspunsul urmator pentru supa aia

NU am scris NICAIERI sa lucrezi la negru, asta e numai in mintea ta
din cate stiu eu firma iti trebuie NUMAI daca ai nevoie sa emiti facturi sau daca ai angajati, ALTII decat persoana proprie

altfel, la negru lucrezi in momentul in care nu iti platesti asigurarile de sanatate si nu iti declari venitul, ca sa platesti impozite, asa ca poti sa faci asta binemerci si fara firma, iar daca tu zici ca nu, atunci

EXPLICA-MI de ce nu?!?

Am mai scris un mesaj, despre asta nou e vorba

supadeceapa

Ești irecuperabil rolling on the floor nu-mi mai pierde timpul.

Nu, nu sunt zilog, si imi pare rau ca m-am bagat cand nu cunosc legea care mai ales in rrromanica, e pe dos, adica, daca ma duc sa caut aur de-a lungul raului, trebuie sa am pfa, WOW!

Vezi ca am mai dat un raspuns... cand o chestie e ilogic de inepta cum e legea romana, mai gresesc si eu tongue