| Cosminovici18 a întrebat:

Hey este adevarat ca atunci cand o persoana se naste alta persoana moare? Funda la cel mai inteligent raspuns!

Răspuns Câştigător
| evostyle7 a răspuns:

Per general vorbesc. Daca e sa o luam pe continente, in Europa se stie ca sporul natural ii negativ, mai multe decese decat nasteri. In Africa, Orientul Mijlociu, unele popoare asiatice e invers, doar ca aici populatia e mai mare.
Uite, cauta niste indicatori demografici si convinge-te singur, sper sa te descurci... http://www.google.com/publicdata/directory

21 răspunsuri:
| AcelasiEu3 a răspuns:

Nu e adevarat...

| Cosminovici18 explică (pentru AcelasiEu3):

De ce? Vreau raspunsuri argumentate!

| WR104 a răspuns:

Daca ar fi asa cum crezi ca am ajuns la aproape 8 miliarde de oamenii pe planeta?
Pe ce lume traiesti?

| ϟkatεVaηϟ a răspuns:

Nu neaparat.
Populatia Terrei incepe sa scada incetul cu incetul, deci nu e adevarat.
In unele tari natalitatea e foarte crescuta, in altele e scazuta sau chiar negativa.
Media de varsta de acum este mai mica decat media de varsta de acum cateva zeci de ani, deci populatia Pamantului e in scadere.

| Cosminovici18 explică (pentru WR104):

Pe Terra....am pus intrebarea pentru ca asa am auzit odata si am vrut sa vad daca e adevarat sau nu!

| AcelasiEu3 a răspuns (pentru WR104):

I-am zis si eu ca nu e adevarat laughing

| Cosminovici18 explică (pentru AcelasiEu3):

Lol mai bine nu'ti mai pierdeai timpul sa'mi raspunziwinking

| kiddoeraxus a răspuns:

Nu este adevarat, fiindca n-are nicio legatura nastera unei persoane cu moartea alteia. Din punct de vedere religios numarul de suflete este infinit, deci n-are avea de ce sa moara cineva. Daca stiu eu bine pe la budisti este crezul in reincarnare, dar totusi nici aici n-are avea de ce sa se intample asa ceva. Din punct de vedere stiintific nici nu mai vorbesc. Daca este sa se intample asta, este pura coincidenta sau atunci cand mama moare la nastere. Sper ca te-am lamurit.

| TheUnForgiveN a răspuns:

E in absoluta scadere populatia Terrei, d-aia vom fi 9 miliarde in 2050.

| ϟkatεVaηϟ a răspuns (pentru Cosminovici18):

Imagineaza-ti: daca pentru fiecare om mort s-ar naste altul, populatia Terrei ar ramane constanta. Si nu e asa.
Acum multi ani eram mai multi, acum suntem mai putini; deci populatia e in scadere.
Vom fi mult mai putini peste 20 - 30 de ani.
Singura explicatie logicawinking.

| evostyle7 a răspuns:

Luand in considerare ca suntem 7 miliarde de oameni, putem afirma ca in fiecare secunda cineva moare si cineva se naste, undeva pe glob. Din pricina asta expresia "cand o persoana se naste, alta persoana moare" vrea sa exprime ideea ca viata si moartea sunt pretutindeni, se succed una pe alta si sunt obisnuite. Matematic, demografic si filozofic este foarte adevarat cu mentiunea ca nasterile au un procent mai mare.

| WR104 a răspuns:

Ce ai auzit tu poate fi adevarat, totusi.
La o populatie atat de numeroasa in momentul in care iti raspund la intrebarea asta se nasc aprox 100 copii si mor 10 sau 1000 oameni in toata lumea deci se poate spune si asa ca se naste unu si moare altul in acelasi moment.

| Cosminovici18 explică (pentru WR104):

Hmm ai ajuns la aceeasi concluzie ca si mine!

Răspuns utilizator avertizat
| WR104 a răspuns (pentru evostyle7):

Au nasterile un procent mai mare dar nu este o regula poate fi si invers.

| Cosminovici18 explică (pentru Niicola):

Nu stiu de ce ti'ai pierdut timpul sa'mi raspunzi la intrebare!

| hellchild a răspuns:

Bai fratilor populatia e increstere per total(tot pamantul), ce aveti cu scaderea.
Cat despre afirmatie o prostie fara logica, n-are logica nu trebuie argumentata.

| WR104 a răspuns (pentru Cosminovici18):

Nu neaparat pentru ca cele 2 evenimente moartea unui om cu nasterea unui copil nu au legatura intre ele.
Ai intrebat ca si cum nasterea unui copil ar avea legatura directa cu moartea altuia

| WR104 a răspuns (pentru evostyle7):

Ok, merci de precizare desi nu era neaparata nevoie, am vrut sa ma asigur ca nu o sa interpreteze gresit.

| casablanca40 a răspuns:

Rata mortalitatii pe glob este diferita de rata natalitatii... deci nu.

| Holocaust a răspuns:

Mereu mă întrebam asta când eram mică...Şi ca să citez dintr-un film:
"Sunt 6, 8 miliarde de oameni pe planetă. Aproximativ 60 de milioane dintre ei mor în fiecare an.Asta înseamnă cam 160.000 de oameni pe zi."
Oare ar schimba cu ceva soarta unui individ dacă ai afla răspunsul la întrebarea ta? Probabil că nu.
Din câte ştiu eu,numărul populaţiei creşte,iar dacă ar fi adevărat ceea ce spui, după cum deja a mai menţionat cineva, populaţia ar rămâne constantă, lucru care nu se întâmplă.
În fine, e o chestie cu care nu-mi place să-mi bat capul...