| dan1989 a întrebat:

În multe capitale sau orașe importante din Europa și chiar din restul lumii, clădirile înalte de sticlă (zgârie-norii) s-au construit în centrul orașului însă în București sunt foarte răsfirate/împrăștiate peste tot. Acolo cum s-au putut construi într-un singur loc iar în București nu?

8 răspunsuri:
| Catalin77945 a răspuns:

Pai.tu compari Romania cu alte tari europene civilizate?

| Cipri312 a răspuns:

LOL tu compari Romania cu alte tarii din afara!

| NoisyLight a răspuns:

Dacă privești în urmă și vei vedea cine au fost marii gospodari ai Bucureștiului, vei înțelege de ce.

| Werrich a răspuns:

Unde sunt clădirile înalte de sticla ale capitalistilor au fost fabricile și uzinele "comuniștilor răi". A fost comunism in Franța, Austria și în alte "orașe din Europa"?

| hacktek a răspuns:

E interesantă dilema ta...
La fel, şi eu aş vrea să ştiu de ce ciobanul Bucur nu şi-a dus oile undeva pe vreun mal al Dunării, să-şi facă acolo vestita stână, ci a ales o gârlă numită Dâmboviţa?
..pentru că prin mai toate capitalele europene trece câte un râu/fluviu navigabil...
Lăsând gluma laoparte, eu sunt de părere că este bine că nu s-au dărâmat clădirile vechi, de patrimoniu, pentru a face loc zgârie-norilor din metal şi sticlă. Pe vremea când în Statele Unite se construiau zgârie-nori, noi ne încălţam cu fesul. Eram săraci, vai de capul nostru, de abia aveam câteva străzi pietruite şi câteva felinare. Pe de altă parte arhitectura "la modă" era cea vieneză, unde zgârie-norii nu intrau în ecuaţie, şi mă refer aici la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX.

| dan1989 explică (pentru hacktek):

Să înțeleg că în orașe gen Londra, Paris sau chiar Praga și Varșovia s-au dărâmat clădiri de patrimoniu sau casele oamenilor pentru a se construi acei zgârie-nori? În condițiile în care s-au construit în anii 80-90-2000 când clădirile vechi existau deja.

| hacktek a răspuns (pentru dan1989):

Păi... "Noi suntem romââââni, noi suntem romââââââni".

| dan1989 explică:

Deci?