| Nick21213 a întrebat:

Salut, în urma cu 3 zile am ajuns in Germania pentru un loc de munca cu o firma de transport persoane, GeoTour, las si numele aici ca sa stiti sa va feriti. Agentie recomandata de firma de recrutori pentru care trebuia sa lucrez. Pe langa faptul ca mi s-a spus ca o sa fiu luat de acasa la ora 5 dupa amiaza si ei au venit la 2 noaptea, am dat de niste conditii in autobuzul ala de abia puteai sa respiri, sa nu mai spun ca am facut o zi si o noapte pentru 800 de km pe drum. Ca bonus soferul sa imi opreasca si buletinul si sa uite sa mi-l dea la sosire, eu acum ma rog de ei sa-mi recuperez buletinul si sunt tot amanat de pe o zi pe alta ca or sa mi-l aduca ei cand au cursa, ce as putea sa fac in cazul asta? Ma gandesc sa ii dau in judecata. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Buletinele trebuiau adunate de sofer doar la granita cu Ungaria, pentru verificare, iar dupa iesirea din zona de control trebuiau returnate fiecarui calator!
Pana la locul de sosire din Germania, autobuzul avea mai multe opriri si schibari ale soferilor. In aceste intervale ai avut suficient timp sa-ti ceri inapoi buletinul se la soferi!

Acum ai o singura posibilitate: suni firma transportatoare si le dai 72 ore sa faca ajuns buletinul la tine, in caz contrar fiind nevoit sa depui plangere pentru furtul actului de legitimare (plangerea se poate face si la politia germana, impreuna cu ambasada /consulatul Romaniei.
Imediat dupa depunerea plangerii, ambasada este obligata sa-ti elibereze o carte de identitate provizorie, pana la rezolvarea cazului.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In mod normal trebuia sa ti-l dea dupa ce achitai costul drumului.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Nu era normal sa ti-l retina. E practica veche. Am patit asta acum 16 ani cu pasaportul, cand am mers in Italia. A trebuit sa platesc 230 de euro, cand am ajuns in Termine Roma, ca sa-mi dea pasaportul.

| Nick21213 explică (pentru darrio2007):

Pai stai asa ca eu ii platisem transportul de la plecare, ce s-a intamplat a fost pura dobitocenie din partea soferului ca nu a dat buletinele inapoi dupa legitimare (ca ne oprise politia de vreo 3 ori si prin Germania)

| Nick21213 explică (pentru darrio2007):

Am achitat costul atunci, nu am auzit niciunde sa retina buletinul ca garantie ca ii dai bani ca daca auzem nici nu mai plecam cu transportul respectiv

| DovleacTurbat a răspuns:

Daca vrei firma de transport poți apela la Pletl, mergeam cu ei acu 5-7 ani, autocare spațioase, făceau pauze doar in benzinării cu paza și camere de supraveghere, dar ăștia te lasă la punctele lor fixe -autogari.
Daca vrei sa te lase la adresă, apelează la băieți care se ocupa cu așa ceva. Caută și vezi care sunt recomandați că și printre ăștia sunt lichele. Cât despre buletin, de ce i l ai dat?
Îi dai buletinul la vamă și imediat după control îl iei înapoi.

| Nick21213 explică (pentru Bula):

Salut, asa imi ramane sa fac pana la urma, vad ca soferul mi-a blocat numarul dupa ce i-am transmis astea… Niste ordinari.

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca poti sa-i dai in judecata, dar nu ai inca un motiv serios si nici un contract cu care sa dovedesti ca nu si-au respectat obligatiile.

Ca sa-i dai in judecata trebuie sa-ti iei job intai, fiindca te va costa vreo cteva mii de euro judecata si nu cred ca ai sanse de castig oricum, fiindca nu ai semnat nici un CONTRACT cu firma de transport.

Faptul ca soferul a uitat sa-ti dea buletinul are doar 50% din vina, ca cealalta 50% este din vina ta, acre ai uitat sa-ti ceri buletinul!

| darrio2007 a răspuns (pentru Nick21213):

Asa este. Unii fac asta ca sa te oblige sa achiti pretul impus de ei. Am platit 230 de euro si cand m-am intors am venit cu Atlassib cu 100 de euro, dupa 3 luni. Atunci nu eram in UE.