| Gabixxx16 a întrebat:

Salut, locuiesc in Spania iar in urma cu 3 zile am pierdut o geaca neagra in care aveam toate actele, ce pot face? Mersi!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Prima data te interesezi de geaca gasita in jurul locului unde ai pierdut-o.
Daca nu s-a gasit, anunti politia.
Actele de identitate le poti solicita prin ambasada sau consulatele Romaniei, dar dureaza.

4 răspunsuri:
| Gabixxx16 explică (pentru Bula):

Si in cazul in care doresc sa scot bani de la banca deoarece mi s-a furat si cardul (tot ce aveam adica) pot daca imi stiu NIA sau imi trebuie neaparat foaia?/ Imi trebuie ceva pentru a solicita actele vreo hartie/ declaratie de la politie ca am pierdut actele sau le pot solicita direct? Mersi!

| NunuNini a răspuns (pentru Gabixxx16):

Primul pas: declaratie la Politie ca ai pierdut toate actele, inclusiv actul de identitate. Vei primi un act provizoriu. Fara el, nu faci nimic.

| mgtow a răspuns:

Vas al consulado rumano para el dni, el NIE se declara perdido en la oficina de extranjeria en el area donde resides - y te dan otro. El permiso de conducir a la DGT, ahora creo que se puede on-line y el dinero se recupera trabajando. La policia no hara gran cosa para buscar tus cosas, toman nota y siguen haciendose el vago en el coche como siempre.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Gabixxx16):

La ambasada poti cere un act provizoriu de identitate, cu care sa te poti legitima la nevoie (de ex. la banca).
N-ar strica sa-ti anunti si banca despre pierderea actelor si sa le intrebi: cum poti ajunge in posesia banilor tai.
La fel sa procedezi si la alte institutii unde trebuie sa te legitimezi!