Multe sunt contra facute venite pe vapor din China, nu are cum sa iti vanda un produs original care costa 7000 lei la 5000 lei, nu ai primi asa pret daca ar fi original, cel mai safe e sa cumperi produse originale direct din magazin, olx e prin de tepari.
Buna.Eu am inteles ca se fac multe smecherii cu baietii care transporta astfel de obiecte pe tir.
Fereste-te de combinatori de astia...
Au tot felul de lucruri underground si smecherii
Ma intreb cand se va sesiza anaf, poltia referitor la unii de pe net care fac averi din a da teapa si a vinde prin evaziune etc dar stai ca sunt ocupati cu alte chestii autoritatile, sa-i lasam pe escroci si evazionisti liberi nu e problema autoritatilor
Chinezii trimit un plus (rezerva pentru garantii) in containere, chiar 20-25% din numarul vandut. Pretul lor si asa este mult mai scazut fata de cele din magazine.
Plusurile ramase (5-10%) sunt valorificate astfel, prin astfel de anunturi.
Smecheria e ca face abonament, de obicei pe portare si el ia la pret redus, apoi til vinde tie si probabil nu mai plateste nici abonamentul
In Corea de Sud, pretul pentru S24 ultra, varianta cu 128GB, este de 1.600.000 won, adica vreo 5.450 lei. La cantitati mari sigur e cu 20-25% mai putin.
Tot ce vezi de acest gen pe olx sunt scammuri, ca-i imposibils a dai 2000-3000 lei pe un asemena device si apoi sa-l vinzi la 500 lei.
Asta este 100% inselatorie!
Nici nu ai ce sa intelegi ca tu esti prea micut, dar noi adultim stim ca-i imposibil sa fie real, de aceea sunt ata de multi oameni naivi care cumpara si primesc acasa cate o caramida in hartie.
NU cumpara niciodata de pe olx daca nu te inatlesti cu vanzatorul si nu probezi acel device, fiindca 99% din ce se vind epe olx sunt inselatorii si fae-uri.
Sunt multe scenarii.
Ori fac abonamente prin alte tari și le iau la preturi mici pe care nu le mai plătesc.
Ori au ceva combinații și sunt furate
Unde naiba prea micut ca am 24 de ani ai am mai terminat și facultatea de mate-info, știu și eu ca sunt scamuri de genul, însă eu nu întreb de scamuri, întreb de lucru real și adevărat pentru ca mai sunt și oameni care într-adevăr vand ceea ce zic ca vand dar la un preț foarte redus și te întrebi cum naiba..., dar am impresia ca exista doua posibilități, de fapt chiar trei. 1. Le ia la abonament și da o nimic toată pe telefon și apoi le vinde și nu mai plătește abonamentul, 2. Le fura, probabil vreo rețea ceva sau au oameni implicați care se ocupa cu asa ceva, 3. Posibil ca telefoanele în Coreea sa fie mult mai ieftine iar dacă cumpăra o cantitate mare sa primească și reducere, ținând cont ca în tara se pune adaosul mult mai mult decat ar trebui sa fie pus, clar reprezinta o afacere foarte bună. Cam astea ar fi posibilitățile.
De scamuri nu ma interesează pentru ca știu sa identific un scam sau vreun telefon fals, etc., pentru ca sunt informat.
Întrebarea mea era de unde naiba astea care vand mult mai ieftin dar care NU sunt scam, fac rost pentru ca poate ajungeam și eu la sursa și luam mai ieftin?
Cel puțin asa am prins si un s23 ultra, factura frumos, garanție totul pe numele meu, imei-ul pus și activst de mine pe site-ul Samsung deci nici o problema, deblocat în orice rețea tot, l-am prins la vreo 2 luni de la lansare sub prețul pieței, mult rău aub prețul pieței ca încă și acum în magazin este mai scump fata de cat am dat eu în momentul respectiv.
Sa zicem ca am avut noroc. Desigur ca nu m-am aruncat cu gatul înainte, achiziția a fost făcută după câteva verificări riguroase atât Le parte de scam și înșelătorie cst și pe parte de origine și originalitatea telefonului.
Ținând cont ca eu an de an mi-am făcut un obicei în a lua tot ce este nou din gama asta Samsung s, deja sunt obisnuit cu orice și le cunosc ca pe mănușă dacă este vreun fals sau nu.
Am mai luat de pe olx la greu, nu telefoane, alte produse, nu am avut probleme, desigur înainte de asta ii cer omului sa facă clip, poze orice pe whatsupp sau ceva, abia când sunt convins atunci trag o concluzie dacă dau sau nu comanda.
Ai terminat și facultatea de mate-info si spui "whatsupp"?!
In primul rand, din fabrica nu pleaca cu 7200 lei. Marele adaos este la comerciant. Pe langa cheltuielile de transport.
Daca le achizitioneaza direct, cu cheltuielile de transport si un castig poate sa ajunga la 5500 lei. Dar evident, multe sunt tepe. Te poti trezi si cu o caramida in loc de telefon.
Asa este, rareori se nimereste sa fie ceva adevarat, cel putin cu s23 ultra am avut noroc.
In legatura cu "whatsupp", da am scris whatsupp un loc de whatsapp pentru ca am scris commentul la 5 dimineata =)
Oricum n-are nici o treaba facultatea cu app si retelele de socializare.
Da si asta mi-ar fi placut sa aflu si eu, de unde si cum le ia, ca poate speram la o minune sa reusesc sa iau si eu direct de la sursa
Stai chill, asta e raspunsul standard al Violetei la orice intrebare
"Esti micut, ai cucu mic si nu intelegi. Eu sunt adulta si iti povestesc eu ce si cum ca oricum le stiu pe toate."
Aoleu..., inseamna ca-i grav! Mai grav este ca daca o s-o continue tot asa cu cei din jur, nimeni nu o s-o mai bage in seama si o sa fie chiar si marginalizata.
Stai linistit, ca intai esti periat de misoginul forumului, dupa care te ia la frecat si pe tine, asa cum face cu toti userii de pe aici, ca sa fie sigur ca nu-i iei locul.
Asat-i ca un copil mic, sa nu-i fure cineva acadeaua sau locul, de aia si l-a pus in frunte, ca sufera de egocentrism