Salut,
Normal ca are ce sa strice sau sa il fortezi, laptopurile au o valoare maxima a ram'ului suportat.
Vezi pe pagina prodcatorului, cele cu 3gb si 320 hdd in general suporta maxim 4.
Daca vrei sa-ti vada mai mult de 3, 25 iti trebuie si un sistem de operare x64.
Bafta
Nu se strica nimic, in cel mai rau caz nu-ti recunoaste ramii.
Chiar daca sunt la frecvente diferite trebuie sa mearga si-ti ia frecventa cea mai joasa.
Intrebarea la tine este daca placa stie asta apoi mai ai o problema.
Daca sistemul de operare ti-e pe 32bit ii pui degeaba ca nu ti-i vede windowsul, iti trebuie windows pe 64 bit pentru tot ce este peste 4Gb ram sau daca nu sa-i faci un hack sa ti-i vada
Daca scrie ca suporta memorie maxima 8 gb(sau poate mai mult)nu este nici o problema. Da vezi sa ai si tu un procesor mai mare cel putin 2.2(preferabil peste 2, 8) ca daca nu ti-l incetineste
Pai eu si acum il am pe 64de biti am windows 7 ultimate pe 64 si uite e asemanator cu asta :d http://www.shopmania.ro/notebooks/p-acer-aspire-5742zg-p613g32mnkk-14182885 numai ca al meu are P6100 si zice ca tine 8 gb dar m-am gandit ca nu trebuie mai bine 6, Tu ce zici, dupa nume cred ca lucrezi in Domeniul IT cred :D
Acu mai stam de vorba daca ai pus laptopul.
Mi'a trecut prin maini un HP G62 fix in aceeasi configuratie, tot cu 3gb ram, si suporta maxim 4.
Nu urca la 8, procesorul nu e foarte puternic si apare ceea ce se cheama latenta.
Ori 4 ori 6 e suficient, dpeinde ce ai tu nevoie. Daca n-ai nevoie de mai mult de 4 nu pune mai mult de 4, daca vrei 6 pui 6.
Ai grija sa aiba fix aceeasi frecventa cu placutele originale.
Daca e inca in garantie trebuie montan in service, vorbeste cu magazinul, altfel risti sa pierzi garantia.
Sfatul meu daca'l bagi in service e sa'i pui sa ti'l curete si de praf ca tot il desface, e cateva zeci de lei.
Bafta